Jurečka (KDU-ČSL): Dostatek potravin? Záleží na tom, jak Pán Bůh dá

23.09.2019 11:33

Komentá na facebookovém profilu k zemědělství

Jurečka (KDU-ČSL): Dostatek potravin? Záleží na tom, jak Pán Bůh dá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Dnešní společnost bere dostatek potravin jako něco samozřejmého. Vyrostl jsem od malička v zemědělství a již od svých prarodičů vím, že to není samozřejmost mít dostatek kvalitních potravin. Že i když my zemědělci uděláme maximum dle našich schopností a dovedností ve stáji i na poli, tak konečný výsledek nemáme v rukou.

Můžeme krávu správně nainseminovat, ale nemáme 100% jistotu, že se nám narodí tele. Stejně tomu je i na poli, můžeme špičkově připravit pole a zaset, ale jestli semínko vyklíčí a kolik bude mít klasů a v jakě kvalitě není jen v našich rukou, ale také záleží na tom jak Pán Bůh dá.

Proto je třeba brát naši práci s velkou pokorou a vděčností. Dnes v Olomoucké katedrále svatého Václava bylo poděkování za úrodu, byla to opravdu krásná slavnost. Při nesení darů, bylo symbolicky doneseno dřevo, zvěř, vino, klasy, potraviny, symboly naší práce.

Díky vám všem, kteří v zemědělství, v lese, na rybníku či při zpracování potravin pracujete každý den v jakémkoliv počasí, abychom dokázali uživit lidi na této zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.