Jurečka (KDU-ČSL): Lidé jsou z "utahování šroubů" vystresovaní

01.02.2021 5:33

Komentář na facebookovém profilu k odškodňovacímu zákonu.

Jurečka (KDU-ČSL): Lidé jsou z "utahování šroubů" vystresovaní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Odškodňovací zákon představuje jasný, předvídatelný mechanismus pro kompenzace podnikatelům a živnostníkům.

"Lidé jsou z "utahování šroubů" vystresovaní. Nevědí, co je čeká, s čím mohou počítat, zda jim vláda ještě pomůže, nebo už ne. Přijetím odškodňovacího zákona bychom nastavily jasné parametry, vytvořil by se jednoduchý mechanismus a každý by věděl, s čím má počítat, co od státu opravdu dostane. Místo toho zde máme přehršel programů, které jsou nepřehledné a byrokraticky velmi náročné. Takhle moderní stát nefunguje. Ale jak se zdá, vláda se rozhodla řídit heslem: Proč něco dělat jednoduše, když to lze dělat složitě. To je bohužel realita v roce 2021. Je mi z toho upřímně smutno," dodává předseda Marian Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…