Jurečka (KDU-ČSL): Měli bychom dělat maximum, abychom zachraňovali životy a lidské zdraví

06.11.2020 12:12

Předčasně narozené děti nejsou zrůdy, kterých je třeba se zbavit. Nesouhlasím s nehoráznými výroky bývalého poslance Jaroslava Škárky. Označovat děti tímto způsobem je něco nepřijatelného. Obzvláště v naší společnosti, která si zakládá na ideálech humanismu, solidarity a křesťansko-židovských hodnotách.

Jurečka (KDU-ČSL): Měli bychom dělat maximum, abychom zachraňovali životy a lidské zdraví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Říkám to nejen jako politik, ale i jako táta 5 kluků. Jeden z nich se narodil předčasně a bojoval týdny o svůj život. Tento boj dokázal vyhrát s velkým přispěním specialistů v oboru neonatologie. Tým primáře, senátora a svého času předsedy neonatologické společnosti Lumíra Kantora mu tehdy zachránil život.

Jsem přesvědčen, že podobných příběhů jsou v naší zemi desetitisíce. Každý normální člověk, a především každý rodič se snaží bojovat o život a zdraví svého dítěte. Lidem, kteří mají srdce na správném místě, tohle nemusím vysvětlovat.

Osobně proto naprosto odsuzuji výroky a rétoriku pana Škárky. Měli bychom dělat maximum, abychom zachraňovali životy a lidské zdraví. Pokud se již stane, že zdraví není úplné, tak je důkazem vyspělosti naší společnosti, jak dokážeme těmto lidem pomáhat a pečovat o ně. I my, kteří jsme zdraví, nikdy nemůžeme vědět, jak na tom budeme zítra nebo za pár let. Kdy i my budeme potřebovat pomoc těch druhých.

Nikdy nebudu moct dostatečně poděkovat Lumírovi a celému týmu Fakultní nemocnice Olomouc, kteří nám zachránili syna. Od začátku neskutečně bojovali o jeho život a dnes je z něj naprosto zdravý a šikovný kluk, který dělá obrovskou radost celé naší rodině.

Nehorázný výrok Jaroslava Škárky však nakonec přinesl i něco dobrého. V reakci na jeho slova posílají organizaci rodičů nedonošených dětí Nedoklubko lidé i firmy statisíce korun! Jako táta předčasně narozeného syna velmi děkuji všem, kteří mají srdce na správném místě a zapojili se do spontání akce #NebudJarda.

„Zvedlo to obrovskou vlnu solidarity, lidé nás skutečně podporují. Stojíme za všemi dětmi, které se narodily předčasně. Jejich rodiče dlouhodobě podporujeme. Ještě nikdy, za celých mých 10 let strávených v Nedoklubku jsem necítila to, co cítím dnes,“ řekla ředitelka organizace Lucie Žáčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce