Jurka (ODS): Třetí místo je v tak velké konkurenci velmi pěkné

09.12.2020 15:18

Soutěž My třídíme nejlépe: návrat Vyškova na stupně vítězů.

Jurka (ODS): Třetí místo je v tak velké konkurenci velmi pěkné
Foto: ODS
Popisek: ODS

Třídění plastů, skla nebo papíru bylo v uplynulých měsících ze strany Vyškovanů znovu nadprůměrné. Řečeno sportovní terminologií, Vyškov hlásí po loňském čtvrtém místě návrat na bednu. V soutěži nazvané My třídíme nejlépe, do které bylo zapojeno 668 obcí a měst Jihomoravského kraje, obsadil ve své kategorii třetí místo.

Vyhrálo Znojmo, na stříbro dosáhl Kyjov. „Lidé si myšlenku třídění odpadu před lety osvojili a jednotlivé barevné kontejnery často a správně využívají. Přesto, že nám pandemie v uplynulých měsících způsobila celou řadu problémů, je velmi důležité nepolevovat v motivaci Vyškovanů i v propagaci správného nakládání s odpady. Třetí místo je v tak velké konkurenci velmi pěkné,“ zdůraznil starosta Vyškova Karel Jurka.

Mezi stěžejní kritéria patří množství vytříděných odpadů na jednoho obyvatele a počet tříděných komodit na území jednotlivých obcí a měst. Hodnocení se vztahuje na období 4. čtvrtletí roku 2019 do konce 3. čtvrtletí končícího roku. „Hodnotí se rovněž i hustota sběrné sítě a sběr nápojových kartonů či kovových odpadů. Nepolevíme, vždy je co zlepšovat a budeme nadále vytvářet co nejlepší podmínky. Výdaje za nakládání s odpady budou pro rok 2021 vyšší o 80 tisíc korun, a to z důvodu navýšení počtu kontejnerů na tříděný odpad na dalších stanovištích. Zejména pak u Domu s pečovatelskou službou v Polní ulici nebo v místní části Lhotě,“ informoval vyškovský místostarosta Josef Kachlík.

Klání každoročně vyhlašuje obalová společnost EKO-KOM pod záštitou Jihomoravského kraje. S ohledem na letošní opatření neproběhl společný slavnostní ceremoniál, věcné ceny a finanční prémie vyhlašovatelé předali zástupcům vítězných obcí a měst individuálně.

Vyškov soutěž několikrát ovládl, naposledy zvítězil v roce 2014, následovala tři třetí místa. Loni a předloni byl čtvrtý. Přivezl si ovšem sošku ElektroOskara za největší procentní nárůst sběru elektrospotřebičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…