KDU-ČSL: Česká republika musí požádat o pomoc sousední státy

11.01.2021 8:36

Lidovci vyzvali 10. ledna 2021 premiéra České republiky Andreje Babiše, aby okamžitě požádal okolní státy o pomoc. Podle KDU-ČSL je situace v řadě krajů už kritická a vláda by ji měla urgentně řešit.

KDU-ČSL: Česká republika musí požádat o pomoc sousední státy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Vyzýváme premiéra Babiše a ministra zdravotnictví Blatného, aby se okamžitě a se vší vážností začali zabývat kritickou situací ve zdravotnictví a v sociálních službách. V souvislosti s prudkým nárůstem nemocných je situace v řadě nemocnic dále neudržitelná. Na mnoha místech chybí zdravotnický i pomocný personál a zdravotníci jsou už zcela vyčerpaní. Navíc v řadě krajů začínají chybět lůžka nebo se velmi brzo dostanou na hranu kapacity,“ poukazuje na současnou kritickou situaci ve zdravotnictví a sociálních službách předseda lidovců Marian Jurečka.

„Premiér by měl okamžitě požádat okolní země o pomoc s přijímáním pacientů z České republiky nebo o případné poskytnutí zahraničních zdravotníků, kteří by nám pomohli současnou situaci zvládnout,“ vyzval Andreje Babiše místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, podle kterého vyčerpaným zdravotníkům navíc ubírá sílu i zmatený postup vlády při očkování zdravotního personálu.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…