KDU-ČSL: Když se vyhrává, sestava se nemění

23.11.2016 10:46

KDU-ČSL dokázala do koaliční smlouvy prosadit přes 80 % svých priorit, velká část je již nyní splněna. Podle předsedy strany Pavla Bělobrádka proto není žádný důvod k tomu, aby došlo ke změně v nominantech strany ve Vládě ČR.

KDU-ČSL: Když se vyhrává, sestava se nemění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Jsem přesvědčen, že v našem snažení jsme úspěšní. Na vládni úrovni je například na dobré cestě navrácení slevy pro živnostníky danící paušálem, jak jsme slíbili, protože to vnímáme jako diskriminační záležitost. Budeme také pokračovat v tlaku na to, aby byly navýšeny výdaje na obranu, abychom byli schopni plnit své závazky ve strukturách NATO,“ uvedl Pavel Bělobrádek.

Podle Bělobrádka jsou samozřejmě důležité priority jednotlivých rezortů

„V oblasti vědy, výzkumu a inovací chceme pokračovat v navyšování prostředků, jsme zemí s nejrobustnější průmyslovou základnou; robustnost potřebujeme, ale náš průmyslový sektor potřebujeme změnit směrem k inovacím a vysoké přidané hodnotě. A je také naším cílem, aby věda, výzkum a inovace byly tím základním trojúhelníkem, který bude tvořit prosperitu naší země a zaměstnanost našich občanů,“ řekl Bělobrádek.

KDU-ČSL bude pokračovat v podpoře zvýšení investic do vzdělání, v podpoře malých a středních podniků.

„Za dobrý považujeme systém slev na daních pro pracující rodiče a trváme na zohlednění zásluhovosti nejen v oblasti odvodů do penzijního systému, ale i zásluhovosti v oblasti výchovy dětí,“ dodal předseda KDU-ČSL.

Podle prvního místopředsedy a ministra zemědělství Mariana Jurečky jsou klíčovými prioritami jeho rezortu péče o půdu, hospodaření s vodou, kvalitní domácí potraviny a rozvoj venkova. „Před třemi lety jsme šli do voleb s heslem Dáme zemi do pořádku. Co KDU-ČSL odlišuje od sociální demokracie dnešních dnů a od hnutí ANO je to, že máme dlouhodobý a propracovaný program. V rezortu zemědělství jsme například schválili program do roku 2030, pokládáme za důležité, aby lidé věděli, co mohou čekat v delším časovém úseku. Věci děláme promyšleně, nikoli líbivě a na efekt,“ řekl Marian Jurečka.

Důležité je podle něho dokončení klíčových protipovodňových opatření, kvalitní motivace zemědělců nebo schopnost reagovat na klimatické změny. „Nesmírně důležitá je také podpora kvalitních domácích potravin, a to nejenom z hlediska spotřebitelů, ale také z hlediska obrovského hospodářského dopadu, a také ve vztahu k životnímu prostředí. Dokončili jsme legislativní úpravu značky Česká potravina, chceme, aby se poptávka po domácích komoditách zvýšila i u domácích řetězců,“ uvedl Jurečka.

Podporu KDU-ČSL má také oblast venkova. „Nechceme, aby se z českého venkova stal skanzen, naopak, podpoříme vznik pracovních míst tak, aby se venkov nevylidňoval,“ dodal Marian Jurečka.

Ministr kultury Daniel Herman nebyl vzhledem k zahraniční pracovní cestě přítomen; se situací na svém rezortu seznámí veřejnost a média v následujících dnech.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…