KDU-ČSL: Nový předseda se zvolí na mimořádném sjezdu 25. ledna

14.12.2019 8:35

Širší vedení strany odsouhlasilo navržený termín mimořádného sjezdu, na kterém se zvolí nový předseda lidovců. Sjezd se uskuteční v sobotu 25. ledna 2020 v hotelu Ambassador v Praze.

KDU-ČSL: Nový předseda se zvolí na mimořádném sjezdu 25. ledna
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Na post předsedy kandidují zatím europoslanec Tomáš Zdechovský a předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL a místopředseda Jan Bartošek. Bývalý dlouholetý předseda lidovců Pavel Bělobrádek oznámil, že kandidovat nebude.

Předseda Marek Výborný oznámil rezignaci již v listopadu s tím, že je ochotný zůstat v čele strany do mimořádného sjezdu. „Platí, co jsem řekl, rodič je víc než politik a rodina je víc než politika. Mám povinnosti hlavně vůči svým dětem a nedokázal bych to spojit s pozicí předsedy KDU-ČSL, který musí být v plném nasazení 365 dní v roce," řekl na tiskové konferenci po jednání celostátní konference Výborný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).