KDU-ČSL: Poslanec Vít Kaňkovský převzal záslužnou medaili za záchranu lidského života

27.05.2018 8:36

27 Záslužných medailí Kraje Vysočina udělil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek během slavnostního večera mimo jiné i zástupcům Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina. Mezi oceněnými byl také poslanec KDU-ČSL Vít Kaňkovský.

KDU-ČSL: Poslanec Vít Kaňkovský převzal záslužnou medaili za záchranu lidského života
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

V kulisách Horáckého divadla Jihlava byly 24. května 2018 oceněny profesionální výkony a osobní podíl na budování integrovaného záchranného systému policistů, hasičů a záchranářů. Pět medailí bylo předáno civilistům, kteří statečně pomohli zachránit cizí lidské životy, nezištně a hrdinsky. „Ocenění je poděkováním za mimořádné pracovní nasazení, za hrdinství, za celoživotní úsilí a rozvoj složek, ale také za sportovní úspěchy,“ definoval důvody předání hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Víta Kaňkovského ocenil hejtman Jiří Běhounek v rámci kategorie "Civilní osoby oceněné za nasazení vlastního života při záchraně cizí osoby (ocenění záslužnou medailí I. stupně)" Medaili převzal Vít Kaňkovský společně s Radkou Špringerovou. Oba loni v červnu zachránili život 24letého motocyklisty v Třešti. Ten se čelně střetl s autobusem a utrpěl devastující velice vážné zranění nohy. Doslova holýma rukama se podařilo oběma náhodou projíždějícím, sestře a lékaři, udržet mladíka stabilizovaného do příletu vrtulníku zdravotnické záchranné služby. Ten však neměl kde přistát, situace na místě se proto mimořádně komplikovala.

Velká míra profesionality a odvahy těchto dvou lidí stojí za záchranou života mladého člověka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…