KDU-ČSL, STAN: Senát bude hlasovat o usnesení k prezidentově činnosti v úřadu

03.03.2016 7:27

Senátoři z klubů KDU-ČSL a STAN se pokusí znovu prosadit na jednání horní komory usnesení, ve kterém Senát vyzývá prezidenta Zemana k takovému chování, které nebude ohrožovat spojenecké mezinárodní svazky a bude sjednocovat společnost.

KDU-ČSL, STAN: Senát bude hlasovat o usnesení k prezidentově činnosti v úřadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu

„Usnesení požaduje po prezidentu republiky, který je hlavou státu a garantem společenského řádu, aby společnost sjednocoval a zmírňoval v ní konflikty. Zdá se nám, že tuto funkci při výkonu úřadu současný prezident opomíná,“ konstatoval za klub KDU-ČSL senátor Václav Hampl.

„Jako senátoři zvedáme dnes hlas proto, abychom při vystoupeních pana prezidenta nezažívali pocit studu,“ doplnil představení návrhu Petr Šilar, předseda Senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí.

„V reakci na dlouhodobé rozporuplné chování prezidenta republiky se budeme na této schůzi snažit prosadit usnesení, ve kterém vyzveme prezidenta republiky, aby byl ve svých vyjádřeních zdrženlivější a aby nemohly vzniknout žádné pochybnosti ohledně spojeneckých závazků České republiky a její ústavně deklarované hodnotové orientace,“ říká senátor Jiří Šesták za klub Starostové a nezávislí.

„Při zahraničních cestách je pro nás těžké dokládat, že Česká republika má jednotnou zahraniční politiku. V mnoha případech výroky pana prezidenta poškozují naše ekonomické zájmy v zahraničí a zájem potenciálních zahraničních investorů v ČR,“ uzavřel Jan Horník, předseda Senátorského klubu Starostové a nezávislí.

O zařazení toho bodu senátoři STAN a KDU-ČSL usilovali už v na několika předchozích schůzích.

prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

  • BPP
  • Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace