KDU-ČSL, Zelení a ČSSD Praha 2: Radnice zadržuje poštu, určenou členům zastupitelstva

13.04.2018 22:41

Úřad městské části Praha 2 zadržel na tři týdny dopis sdružení Oživení o. s., adresovaný všem členům a členkám zastupitelstva, zaslaný datovou schránkou dne 19. 3. 2018.

KDU-ČSL, Zelení a ČSSD Praha 2: Radnice zadržuje poštu, určenou členům zastupitelstva
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Sdružení Oživení o. s. již dvacet let monitoruje případy střetů zájmů, korupce a nehospodárnosti v místních samosprávách. V dopise, který byl úřadem zaslán až po třech týdnech formou informačního mailu předsedům zastupitelských klubů, upozorňuje sdružení na nevyváženost a neobjektivnost pořadů, které na objednávku městské části vyrábí TV Praha.

„Zadržení pošty, která byla výslovně určena všem členům zastupitelstva, je bezprecedentní a skandální věc. A hlavně si přitom musíme položit zásadní otázku, zda existují jiné podněty a žádosti od občanů, které se k nám nedostaly vůbec. Pokud tomu tak skutečně bylo, musíme se alespoň touto cestou omluvit, že jsme případně nereagovali,“ podotýká Šimon Krmenčík, předseda klubu zastupitelů ČSSD v Praze 2.

Sdružení Oživení o. s. vyzvalo v inkriminovaném dopise členy zastupitelstva Prahy 2 k nastavení efektivnějších kontrolních mechanismů k plnění meritu smlouvy s TV Praha, tedy „zprostředkovávat široké veřejnosti objektivní a vyvážené informace o činnosti radnice“.

„Kromě toho bylo také zmíněno, že sdružení v tomto smyslu podalo podnět k prošetření Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Lze předpokládat, že ze strany koalice, především ODS, jejíž zástupci v pořadech jednoznačně dominují, tu byla obava, že bychom se mohli k podnětu připojit. Nedovedu si představit, že by dopis zadržel o své vůli nějaký úředník,“ konstatuje předseda zastupitelského klubu Strany zelených Jan Hruška.

Dopis byl opozičním zastupitelům úřadem MČ Praha 2 předán až současně s vyjádřením RRTV. Opoziční zastupitelé jsou ovšem rozhodnuti nenechat tuto skandální záležitost „vyšumět“.

„Náš klub podal stížnost tajemníkovi Úřadu MČ Prahy 2 Kopeckému. Chceme vědět, kdo konkrétně vydal pokyn k zadržení dopisu a zda byl případně selektivně předán pouze některým zastupitelům. Požádali jsme o důkladné prošetření, zda k zadržování pošty od občanů nedochází opakovaně a také přijetí takového opatření, která by do budoucna podobným excesům zabránilo. I když předpokládáme, že úřednici jsou v tom nevinně a pouze plnili politickou objednávku,“ doplňuje Otto Schwarz, předseda klubu zastupitelů KDU-ČSL na Praze 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.