KDU-ČSL navrhuje změnu zákoníku práce k pravidlům home office

02.03.2021 11:33

KDU-ČSL se rozhodla zareagovat na aktuální situaci návrhem novely zákoníku práce, v níž definuje přesná pravidla pro režim práce z domova (homeoffice). Lidé jsou k ní opakovaně vyzýváni, ale dosud nebyl stanoven žádný právní rámec.

KDU-ČSL navrhuje změnu zákoníku práce k pravidlům home office
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Inspirovali jsme se v sousedních zemích a vytvořili návrh, který doufejme bude v těchto měsících projednán a schválen, tak, aby to bylo k užitku všem, zaměstnancům i zaměstnavatelům“ uvedl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Na pondělní tiskové konferenci dále nastínil, jaký způsobem pracuje krajská koalice Spojenci s výstavbou kanalizací v Olomouckém kraji. „Řeším tuto problematiku s ministerstvem zemědělství tak, aby proces výstavby byl pro malé obce jednodušší a především efektivnější,“ sdělil Jurečka. V Olomouckém kraji je v tuto chvíli třetina obcí bez obecní kanalizace.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Krajští radní (Spojenci - Koalice pro Olomoucký kraj) spolu s poslancem Marianem Jurečkou a senátory Lumírem Kantorem a Jitkou Seitlovou nově přichází s charitativním projektem Respirátor od Spojenců. Projekt představil 1. náměstek hejtmana Ivo Slavotínek. Jedná se o sbírku na nákup respirátorů, které poputují směrem k sociálním organizacím, které evidují např. osoby pečující o chronicky či dlouhodobě nemocné, lidi s pracující, ale s nízkým příjmem apod.“

Ivo Slavotínek se také vyjádřil k aktuálnímu stavu vakcinace v sociálních službách. „V těchto dnech finišuje očkování první dávkou. Druhou dávku věřím zvládneme doočkovat v průběhu příštích dvou týdnů. Pak budou následovat domy s pečovatelskou službou či jakákoliv další seniorská nájemní bydlení, kde se žije komunitním způsobem života.“

Náměstek Jan Šafařík avizoval otevření nového kontaktního místa v Šumperku, které je určeno ke komunikaci s krajskými radními pro občany, zástupce místních samospráv či podnikatele. „Jak já říkám, ať nemusí lidi chodit za úřadem, ale ať se úřad přiblíží k nim. Jedná se o novou efektivní formu komunikace a spolupráce.“

Dalším projektem, který Šafařík na tiskové konferenci představil, je příprava dohody, která má eliminovat dopady změn klimatu. Cílem strategie je podpora opatření proti suchu, zvýšení retence vody v krajině, a to jak v zastavěných, tak nezastavěných částech, a zároveň podpora nových studií ke stavbě kanalizací v malých obcích.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.