KDU-ČSL zavádí do politiky před volbou předsedy zcela nový formát – veřejné debaty kandidátů

08.02.2019 9:45

Žádná politická strana u nás dosud nezorganizovala veřejné debaty kandidátů na předsedu. S novinkou přichází až KDU-ČSL, která bude na březnovém sjezdu volit svého nového lídra.

KDU-ČSL zavádí do politiky před volbou předsedy zcela nový formát – veřejné debaty kandidátů
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Před stranickým publikem v Brně se 18. února představí Jan Bartošek, Marian Jurečka a Marek Výborný, kteří kandidují na předsedu KDU-ČSL po odcházejícím Pavlu Bělobrádkovi. Obdobnou debatu ve stejném složení zažije týden poté - tedy 25. února - i Praha v divadle Minor. Stejní kandidáti se zde představí nejen svým stranickým kolegům, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti včetně novinářů.

Audiovizuální show

Debaty se odehrají v moderním interaktivním pojetí, účastníci se mohou těšit na audiovizuální show, která bude přenášena na velkoformátovou obrazovku. Po krátkém úvodním videu jednotlivých kandidátů budou následovat dotazy moderátorky, publika a otázky, které budou přicházet přes sociální sítě, organizátoři navíc počítají i s předtočenými videodotazy.

V Praze do debaty navíc vstoupí i novináři. Vybraná média budou tento projekt streamovat pro své diváky. S obdobnými debatami mají bohaté zkušenosti v Německu, Rakousku a využívají je v USA při prezidentské volbě.

Debaty pomůžou kandidátům i nerozhodnutým

A co na uspořádání debat říkají samotní kandidáti? Shodují se, že se jedná o zajímavý nápad, který váhajícím delegátům pomůže v jejich rozhodování a jim samotným umožní oslovit mnohem širší okruh lidí. Zároveň si uvědomují, že pro zhruba čtvrtinu až třetinu delegátů bude klíčový vlastní sjezd a nebude tedy výjimkou, že finální rozhodnutí padne až 29. března, tedy v den volby nového předsedy.?

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.