KDU-ČSL zavádí do politiky před volbou předsedy zcela nový formát – veřejné debaty kandidátů

08.02.2019 9:45

Žádná politická strana u nás dosud nezorganizovala veřejné debaty kandidátů na předsedu. S novinkou přichází až KDU-ČSL, která bude na březnovém sjezdu volit svého nového lídra.

KDU-ČSL zavádí do politiky před volbou předsedy zcela nový formát – veřejné debaty kandidátů
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Před stranickým publikem v Brně se 18. února představí Jan Bartošek, Marian Jurečka a Marek Výborný, kteří kandidují na předsedu KDU-ČSL po odcházejícím Pavlu Bělobrádkovi. Obdobnou debatu ve stejném složení zažije týden poté - tedy 25. února - i Praha v divadle Minor. Stejní kandidáti se zde představí nejen svým stranickým kolegům, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti včetně novinářů.

Audiovizuální show

Debaty se odehrají v moderním interaktivním pojetí, účastníci se mohou těšit na audiovizuální show, která bude přenášena na velkoformátovou obrazovku. Po krátkém úvodním videu jednotlivých kandidátů budou následovat dotazy moderátorky, publika a otázky, které budou přicházet přes sociální sítě, organizátoři navíc počítají i s předtočenými videodotazy.

V Praze do debaty navíc vstoupí i novináři. Vybraná média budou tento projekt streamovat pro své diváky. S obdobnými debatami mají bohaté zkušenosti v Německu, Rakousku a využívají je v USA při prezidentské volbě.

Debaty pomůžou kandidátům i nerozhodnutým

A co na uspořádání debat říkají samotní kandidáti? Shodují se, že se jedná o zajímavý nápad, který váhajícím delegátům pomůže v jejich rozhodování a jim samotným umožní oslovit mnohem širší okruh lidí. Zároveň si uvědomují, že pro zhruba čtvrtinu až třetinu delegátů bude klíčový vlastní sjezd a nebude tedy výjimkou, že finální rozhodnutí padne až 29. března, tedy v den volby nového předsedy.?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…