KDU-ČSL zvažuje nominaci Zuzany Roithové na eurokomisařku

14.05.2014 18:08

Předsednictvo KDU-ČSL na svém jednání otevřelo téma nominace českého kandidáta na člena Evropské komise. Do úvahy připadají dva kandidáti – dlouholetá europoslankyně Zuzana Roithová a lídr eurokandidátky a diplomat Pavel Svoboda.

KDU-ČSL zvažuje nominaci Zuzany Roithové na eurokomisařku
Foto: roithova.cz
Popisek: Europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová

Zuzana Roithová jako nejpracovitější česká europoslankyně a Pavel Svoboda jako docent evropského práva se zkušenostmi z působení v Radě Evropy jsou velice kvalitními kandidáti.

"Koaliční partneři již své nominace oznámili. Chápu nominaci pana Mertlíka jako určitou protiváhu k sociálně demokratickému lídrovi Janu Kellerovi, který se v řadě oblastí ukázal jako nekompetentní. Nominant hnutí ANO Pavel Telička je pro nás jako lobbista a absolvent ruské diplomatické školy NGIMO jen těžko akceptovatelný. Těžko bychom jeho nominaci vysvětlili kolegům z Evropské lidové strany," vysvětluje důvody, které vedly ke zvažování vlastního kandidáta předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace