KSČM: Česká zahraniční politika je škodlivá a nejednotná

05.09.2020 6:32

Stanovisko Výkonného výboru ÚV KSČM, přijaté na jednání 4. 8. 2020

KSČM: Česká zahraniční politika je škodlivá a nejednotná
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Svévolná, až rituální a zbytečná návštěva předsedy Senátu PČR M. Vystrčila na Tchaj-wanu byla v rozporu s doporučeními prezidenta, vlády i ministra zahraničních věcí České republiky, ale také předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které vláda za svoji činnost odpovídá. Neposloužila nikomu a ničemu, snad kromě sebeprezentace pana Vystrčila a jeho suity a těm, kteří ochotně nahradí české zboží na čínském trhu. Rozhodně není prospěšná národním zájmům České republiky vycházejícím z historické zkušenosti naší země, spočívající, mimo jiné, v respektování mezinárodního právního řádu, jako nejlepší cesty k ochraně suverenity a nezávislosti České republiky. Fráze o obraně svobody a demokracie jsou pouze ubohým pokusem zdůvodnit zjevnou neopodstatněnost celé akce, mající za cíl poškodit vztahy České republiky a Čínské lidové republiky. Vměšování se do vnitřních záležitostí suverénní a nezávislé země, v rozporu s mezinárodním právem a dobrými mravy a podpora separatismu, zcela jistě vyvolají reakci, která může mít neblahé následky pro zájmy České republiky a většiny jejích občanů.

Vyzýváme proto Vládu České republiky a zejména ministra zahraničních věcí T. Petříčka, aby se od této mise předsedy Senátu PČR jednoznačně distancoval, prohlásil ji za „nulitní“, anebo ze své funkce odstoupil.

VV ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.