KSČM: I „studený mír“ je lepší než „horká válka“

19.06.2021 12:12

“Uplynulé dny byly naplněny celou řadou významných mezinárodních událostí. Dominovala jim první návštěva nově zvoleného prezidenta Spojených států Joe Bidena v Evropě.

KSČM: I „studený mír“ je lepší než „horká válka“
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Kromě návštěvy Velké Británie a setkání s královnou a premiérem, se zúčastnil i summitu hlav států G7, summitu NATO a setkání na nejvyšší úrovni s lídry členských zemí EU.

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13336 lidí

Na závěr se uskutečnil summit Bidena s prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem.

Stručně shrnuto, americký prezident přijel do Evropy sešikovat své evropské a zámořské spojence k tažení proti Rusku a Číně, byť proti každému z nich z jiných důvodů. Rusko svou údajnou rozpínavostí zvyšuje napětí na hranicích NATO a Čína svou ekonomickou expanzí ohrožuje zájmy Spojených států a Západu a jejich domnělou dominanci ve světě. Toto vše obaleno do obvyklé mantry ochrany lidských práv a demokracie. Tomu odpovídají i přijaté dokumenty z těchto setkání. Řinčení zbraněmi na summitu NATO a požadavky na další zvyšování vojenských rozpočtů pouze dokreslují smutný obrázek zpátečnického vnímání světového dění.

Je to marný pokus, pomocí vyhrůžek, obchodního nátlaku, sankcí a vojenské síly prodloužit život zcela vyčerpaného systému, vycházejícího z neokolonializmu a agresivní expanze. Ani zmínka o ochotě k jednáním o snižování mezinárodního napětí, kolektivní bezpečnosti pro všechny jako jediné cesty k dosažení míru a mezinárodní spolupráce při řešení velkých výzev, kterým lidstvo čelí. KSČM naopak pozitivně hodnotí setkání Putina s Bidenem, a to nehledě na jeho skromné výsledky. Vnímá to jako malé světlo na konci dlouhého temného tunelu, které může pomoci otevřít cestu k postupnému zlepšování situace ve světě. Protože i »studený mír« je lepší než »horká válka«.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu