KSČM: Komunisté svolávají happening Ami, go home!

26.05.2023 23:08 | Tisková zpráva

V reakci na podpis tzv. obranné smlouvy, kterou v úterý podepsala ve Washingtonu ministryně obrany ČR Jana Černochová, svolává Komunistická strana Čech a Moravy na úterý 30. května 2023 od 15:00 na pražské Malostranské náměstí happening AMI, GO HOME!

KSČM: Komunisté svolávají happening Ami, go home!
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

„KSČM tzv. obrannou smlouvu důrazně odmítá, neboť Českou republiku zbavuje posledních zbytků suverenity a vede ji do zcela otrockého postavení vůči USA. Jde o smlouvu, která není prospěšná pro Českou republiku a její občany, ale pouze pro Spojené státy a jejich zájmy,“ říká mediální zástupce KSČM a jeden z organizátorů akce Roman Roun.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33748 lidí

„Premiér Petr Fiala tvrdí, že nikdo žádné americké základny neplánuje. Ale o to tu přeci nejde. Jde tu o fakt, že tzv. obranná smlouva, kterou s nadšením odletěla ministryně Černochová podepsat do USA, výstavbu základen U.S. Army v příštích deseti letech umožní. A bude tak jen na libovůli USA, co na území suverénní České republiky bude za vojenské objekty a jaké zbraně budou jejich součástí,“ dodal Roun.

Za KSČM na akci vystoupí europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná, místopředseda ÚV KSČM Milan Krajča a předsedkyně Komise mládeže ÚV KSČM Petra Prokšanová. Kromě nich přijala pozvání řada zástupců levicových stran a hnutí a mírových organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě