KSČM Plzeňského kraje: Pravicové koalice v krajských zastupitelstvech jsou pro občany velikým nebezpečím

17.12.2020 4:33

Stanovisko KSČM Plzeňského kraje k aktuální politické situaci.

KSČM Plzeňského kraje: Pravicové koalice v krajských zastupitelstvech jsou pro občany velikým nebezpečím
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Členové Plzeňského KV KSČM na svém jednání dne 14. prosince 2020 v Plzni opětovně posuzovali situaci po krajských volbách. Kriticky se vyjadřovali k účelově uzavíraným pravicovým koalicím v krajských zastupitelstvech, které jsou pro občany velikým nebezpečím. Jsou klamáním občanů ze strany těch, kteří v těchto koalicích působí. Velmi těžko poskládané dávají jednoznačný signál, že šlo více méně o získání dobře placených míst bez odpovědnosti za občany žijících v krajích. Příkladem je sice dnes již dokončená koalice v Karlovarském kraji (vedení je složeno ze sedmi subjektů), ale i koalice složené ze stran a hnutí, které se vzájemně napadaly a dopředu deklarovaly, že o vzájemnou spolupráci nestojí. Bylo tomu tak i v Plzeňském kraji, kde ODS nechtěla spolupracovat s Piráty.

Plzeňský KV KSČM ustavení takovýchto vlád odsuzuje. Je předpoklad selhávání vyjednávání o důležitých záležitostech, přijímání vhodných řešení a kompromisů ale i kontrolní mechanismy, sloužící především k objektivnímu posuzování situací v zájmu veřejnosti a zlepšování života v kraji v době, kdy je republika postihnuta nepříjemnou pandemií. 

Členové KV KSČM také vyjádřili souhlas s rozhodnutím vedení strany nepodpořit státní rozpočet. Souhlasili s přesunem 10 miliard z kapitoly Ministerstva obrany do rezerv vlády. Bezprostřední nebezpečí ČR nehrozí. Přesunuté finance pomohou řešit již beztak nepříjemnou situaci v propadu příjmů státu. Stejně tak vyjádřili souhlas při hledání rezerv v přehodnocením státních příspěvků pro politické nestátní a neziskové organizace, realizaci zdanění církevních náhrad atd.

Zástupci KSČM budou v Zastupitelstvu PK dál vycházet z přijatého volebního programu a prosazovat jeho realizaci v kraji, který je ve prospěch většiny občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…