KSČM požaduje nový mandát pro sněmovnu

11.02.2017 17:16

Předseda ÚV KSČM, místopředseda sněmovny Vojtěch Filip se tento týden obrátil otevřeným dopisem na předsedy sněmovních politických stran s cílem zjistit jejich vůli k rozpuštění sněmovny. Důvodem je rozhádanost koalice a hluboké rozpory mezi vládními stranami, které neplní ani vlastní programové prohlášení.

KSČM požaduje nový mandát pro sněmovnu
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

V poslední době stále více zaznívají vystoupení, která svědčí nejen o hlubokých rozporech uvnitř koalice, ale o neúctě vůči parlamentnímu systému. Tyto neplodné spory zdržují projednávání důležitých zákonů. Zejména spory kolem sociální politiky ukazují, že vládní koalici nezáleží na občanech ČR, je jim milejší sedět ve vládních křeslech, v parlamentních lavicích. Neřešena zůstává otázka sociálního bydlení, zálohovaného výživného a dalších zákonů. Ať již opozičních, tak dokonce i vládních. V celé nahotě se tak ukazuje, jaký je skutečný přístup stran vládní koalice k sociálně zranitelným skupinám obyvatelstva, jimž naslibovaly pomoc již před minulými volbami a slibují jim ji znovu i před těmi letošními.

Na vládních návrzích opakovaně není koaliční shoda, projednávání návrhů KSČM se záměrně zdržuje. Takto zablokovaná a nefunkční sněmovna není schopna plnit své ústavní funkce.  Nejen členové a voliči KSČM jsou s tímto stavem nespokojeni a opakovaně upozorňují, že sněmovnu, která není schopna dělat práci pro lidi, nepotřebují. Odpovídajícím řešením jsou předčasné volby v červnu 2017.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!