Káles (Svobodní): Festival Zlatá Pecka může pokračovat. Stal se zbytečně nástrojem politického střetu

11.01.2019 21:43

Spor mezi operní pěvkyní Dagmar Peckovou a starostou Františkem Pilným se stal zbytečně politickou kauzou. Podpora festivalu Zlatá Pecka je zahrnuta do rozpočtu města Chrudim pro rok 2019. Tvrzení, že se vedení města snaží festival zničit není pravdivé.

Káles (Svobodní): Festival Zlatá Pecka může pokračovat. Stal se zbytečně nástrojem politického střetu
Foto: Svobodní
Popisek: Josef Káles, místopředseda Svobodných.

Celý spor začal zbytečnou chybou, kdy se v novinách financovaných lídrem ANO Františkem Pilným objevila jeho fotografie se známou operní pěvkyní a chrudimskou rodačkou Dagmar Peckovou. Paní Pecková se hned ozvala a kauza se objevila snad ve všech celostátních médiích. Pro hnutí ANO to nebyl příliš šťastný krok a nakonec jim ve volbách spíše uškodil než pomohl.

Po volbách, po kterých bylo zvoleno nové vedení ANO, Chrudimáci, Piráti a ČSSD se paní Pecková rozhodla festival nerealizovat. Město však k tomuto festivalu svůj postoj nezměnilo, což dokládá i schválený rozpočet na rok 2019. Paní Pecková požadovala omluvu od starosty. Ten se jí omluvil přímo na kameru České televize. Nyní tuto omluvu nepovažuje za upřímnou a dostatečnou. Z celého sporu se stala zbytečně politická kauza, které se snaží využít bývalé vedení města.

S názorem Dagmar Peckové na premiéra Babiše a jeho styl politiky souzníme. Nicméně nemělo by to mít nic společného s chrudimským festivalem. Pokud jde opravdu o kulturní zážitek a snahu dostat do Chrudimi něco jedinečného.

Budeme usilovat o to, aby se občané města dozvěděli, jak vypadalo hospodaření festivalu. Stejně tak chceme, aby bylo transparentní fungování a hospodaření Chrudimské besedy, která je spoluorganizátorem akce.

Josef Káles,
za Chrudimáky - koalici Svobodných, TOP 09 a nezávislých kandidátů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.