Káles (Svobodní): Rozlučka se svobodou

23.04.2016 13:17

Ještě před pár lety by to možné nebylo. Nejvyšší ústavní činitel navrhne znárodnit firmu a nikoho to nevzrušuje. Ministr financí obchází zákony a zneužívá veřejné peníze a nikoho to nevzrušuje. Vláda navrhuje omezit naše svobody a nerespektuje soukromé vlastnictví a nikoho to nevzrušuje. Takto vypadá rozlučka se svobodou.

Káles (Svobodní): Rozlučka se svobodou
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Nechci křivdit té spoustě vzdělaných a inteligentních lidí, kteří si uvědomují, že dochází k omezování našich svobod a varují před stále rostoucím státem. Nicméně nálada ve společnosti je dle mého názoru taková, jakou jsem na začátku textu zmínil. Je to umocněno tím, že mnohá velká média takové věci přehlížejí? Je to tím, že jsou v rukou oligarchy, který ovládá v současnosti českou politiku?

Snad není týdne, kdy by vláda a hlavně ministr financí Andrej Babiš nebo ministryně práce Michaela Marksová nenavrhla nějaký nesmysl. Vedle EET, kontrolního hlášení jsou tu nápady na kontrolu protiskluzovosti podlah či dostatečného osvětlení v pracovnách zaměstnanců, kteří pracují z domu. Zásahy do soukromého vlastnictví jako je zákaz kouření v restauracích. Takové nesmyslné regulace navíc spustí spirálu dalších regulací, které se budou snažit řešit negativní dopady těch předchozích. Dojde ještě k většímu okleštění našich svobod.

Na ulici už jen tak nemůžete vyjádřit svůj názor, stejně tak vám hrozí postihy, když se „nehlídáte“ v diskusích na sociálních sítích. Prezident tomu tleská, a aby toho nebylo málo, tak navrhne znárodnit soukromou firmu. Kdyby některý z politiků před několika lety navrhl něco znárodnit, snesla by se na něj oprávněná kritika. Teď je ticho. Jako by nám bylo jedno, co se kolem nás děje.

Abych nebyl jenom negativní, věřím, že se situace jednou otočí. Domnívám se, že to byl J. W. Goethe, který ve Faustovi napsal: „Jen pak jsi hoden svobody a žití, když rveš se o ně den co den.“ Mojí rodině sebrali komunisti všechen majetek, prosperující firmu s více než stoletou tradicí. Nevzdávejme se. Nenechme to opět dojít tak daleko. Má smysl bránit svobodu a demokracii. Má smysl usilovat o to, aby stát zase respektoval svobodu jednotlivce a soukromý majetek.

Autor je zastupitel Chrudimi za Svobodné a člen ReV Svobodných.

Zdroj: svobodni.cz, také vyšlo v Živnostenských listech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…