Kalousek: Babišovi se ten zákon válel rok a půl v šupleti, tak proč ta urychlená legisvakance?

19.05.2015 19:51

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 19. 5. 2015

Kalousek: Babišovi se ten zákon válel rok a půl v šupleti, tak proč ta urychlená legisvakance?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo. Víte, kolegové, v čem je problém? Vy jste tady mluvili o urychlené legisvakanci, žádali jste o zkrácení lhůty, která neprošla při minulém bodě. Nyní jste chtěli "devadesátkou" projednat tento bod. Ten minulý bod z 95 % jsem kdysi ještě já přes vládu Petra Nečase posílal do Poslanecké sněmovny, která už ho nestihla projednat. A tenhle bod ze 100 %. Tohle přesně jsem v roce 2013 poslal do Poslanecké sněmovny. Poslanecká sněmovna už to nestihla projednat.Tak já nechápu, proč to trvalo rok a půl než teď to najednou chcete devadesátkou a zkracovat lhůty, když jste na to měli rok a půl, kdy se to panu ministrovi nechci říct válelo, ale měl to v šupleti. Oba ty zákony já podporuji a je to můj text! Akorát, že je hotovej už rok a půl! Tak proč je tady až teď a proč mluvíte o urychlené legisvakanci? Fakt tomu nerozumím. Je to prostě styl práce této vlády.

Já jsem avizoval, že si v půl sedmé vezmu přestávku. Pokud už se nikdo nepřihlásí, tak bych pokládal za nefér nenechat tento bod projednat. Jenom upozorňuji, že jsem to avizoval už v 10 hodin a kdyby se ta diskuse protáhla, že tu přestávku si budu muset vzít. Teď ještě počkám, jestli to stihnem odhlasovat. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě