Kalousek: Šarapatkovu cestu na Krym platily ruské tajné služby. Distancujme se od ní

21.03.2014 13:10

Řeč na 7. schůzi PS PČR dne 21. 3. 2014. Interpelace na členy vlády.

Kalousek: Šarapatkovu cestu na Krym platily ruské tajné služby. Distancujme se od ní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Děkuji vám, pane místopředsedo. Dobré ráno, vážené dámy, vážení pánové. Neobávejte se, já nebudu zdržovat tím, že bych opakoval pozici poslaneckého klubu TOP 09 k situaci na Ukrajině. Tu sdělil za klub TOP 09 pan kolega Ženíšek a přednesl usnesení. Já bych rád jenom sdělil stanovisko k vystoupení pana kolegy Šarapatky.

Je jistě věcí vkusu každého občana, zda pojede nebo nepojede za peníze ruských zpravodajských služeb na Krym a bude se tam snažit zesilovat zdání demokratického procesu při tom takzvaném referendu. To je věc každého občana, já mu do toho nebudu mluvit. Co si ale myslím, že už se nás týká, je účast členů tohoto ctihodného sboru. My jako Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky jsme nikam žádné pozorovatele nevysílali a já se necítím opravdu komfortně, když v diskusích, a bylo jich hodně, slýchám - vždyť to bylo v pořádku, bylo to tam demokratické, Česká republika tam měla své pozorovatele a vy jako Poslanecká sněmovna jste tam také měli své pozorovatele. Já tvrdím, že jsme tam žádné pozorovatele neměli. Prosím, abychom se od toho distancovali a také v tomto smyslu navrhnu v podrobné rozpravě návrh usnesení. (Potlesk poslanců TOP 09.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.