Kalousek (TOP 09): Byla to zvůle, nebo alibismus?

17.01.2022 14:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k osvobozujícímu rozsudku pro někdejší ministryni obrany Vlastu Parkanovou

Kalousek (TOP 09): Byla to zvůle, nebo alibismus?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Na tom příběhu je nejstrašnější, že to, co stojí v rozsudku, tvrdily všechny odborné autority hned na začátku případu. Státní zastupitelství však deset let usilovně hájilo “právní bezvědomí” jednoho policisty a zmanipulovaný znalecký posudek, který si opatřil. Na zpracovatele znaleckého posudku jsem marně podával k rukám vrchní státní zástupkyně trestní oznámení, jeho nesmyslnost byla zjevná.

Státní zastupitelství mělo od počátku případu i jasná stanoviska odborných garantů, že na speciální vojenský materiál cenu obvyklou stanovit nelze. Byli hluší a slepí a trvali na bludech, které vytvořil vyšetřovatel plk. Jiří Mazánek. Byla to zvůle, nebo alibismus?

Ať tak či onak, dva nevinné lidi to stálo deset let života, zničené zdraví a pověst. A nás všechny to stálo miliony za zbytečný proces a další miliony budeme platit odškodnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…