Kalousek (TOP 09): Vláda má poslední šanci nás přesvědčit

28.08.2023 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k státrnímu rozpočtu pro rok 2024

Kalousek (TOP 09): Vláda má poslední šanci nás přesvědčit
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Ministr financí Zbyněk Stanjura musí předložit do vlády návrh rozpočtu na rok 2024. Celé jaro vládní politici slibovali, že jeho deficit bude o asi 70 miliard nižší oproti letošku, tedy zhruba 225 miliard. Premiér na tiskové konferenci 11. května slíbil dokonce 210 miliard.

Opozice ústy Aleny Schillerové tvrdí, že to je příliš tvrdé, že by stačilo poloviční tempo, tedy deficit asi 260 miliard. Dodrží vládní politici své sliby a závazky? Nebo dají za pravdu Aleně Schillerové? Nebo to bude ještě horší?

Podle mého názoru se bude jednat o nejdůležitější politické téma letošního podzimu. Vláda má poslední šanci nás přesvědčit, že její rozpočtová politika není jen reaktivní a alibistický chaos a že rozpočtová odpovědnost pro ni není jen marketingový termín.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.