Kalousek: Vyhrály komunistické, socialistické a populistické strany

26.10.2013 20:13

TOP 09 popřála vítězi a poděkovala voličům. Slíbila: žádný hlas nebude promarněn.

Kalousek: Vyhrály komunistické, socialistické a populistické strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Předseda Karel Schwarzenberg hodnotí výsledek strany je velmi dobrý a považuje TOP 09 za stabilizovanou stranu na české politické scéně. „Jedno je jisté: TOP 09 existuje jako stabilizovaná silná a solidární strana hájící demokratické hodnoty. Neprodáme se. Jsme připraveni bojovat za ty hodnoty, se kterými jsme nastoupili,“ řekl Karel Schwarzenberg. Zároveň komentoval výsledek strany, který dosahuje k 12 procentům. „Ztratili jsme hlasy. Ale to jsem očekával, když jsme přebírali v minulé vládě ministerstva, která potřebovala největší reformy a tvrdé škrty. Předpovídal jsem, že ztratíme třetinu voličů a není to celá třetina,“ dodal Schwarzenberg.

Předseda Schwarzenberg také veřejně poděkoval voličům a popřál vítězi voleb. Výsledek voleb je podle něj ale prapodivný. „Sestavit vládu bude velmi obtížné a nebude mít dlouhou výdrž. Teď to bude roztroušená skleróza České republiky,“ poznamenal.

„Vyhrály komunistické, socialistické a populistické strany. Ale největší odpovědnost za obhajobu konzervativních hodnot má TOP 09. Žádný hlas nebude promarněn. Zvládneme odpovědnost, kterou od nás voliči očekávají, kvalifikovaně a profesionálně. Slibuji jim, že to dokážeme,“ konstatoval první místopředseda Miroslav Kalousek.

Voličům i spolustraníkům děkoval také předseda hnutí Starosté a nezávislí Petr Gazdík. „Chtěl bych vyzvednout jedno slovo, to slovo je stabilita. Česká republika bude v tomto období stabilitu velmi postrádat. Rád bych poděkoval TOP 09 i Starostům za to, že jsme stabilní. A do budoucna také budeme. Jsme připraveni být jasnou a tvrdou opozicí a prosazovat naše cíle,“ řekl Petr Gazdík.

Martina Týblová, tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Kalousek

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.