Kandidát na senátora Kudláček (ODA): Dluhonice D1

02.08.2020 20:14

V Přerově v Dluhonicích bylo svoláno veřejné jednání k dostavbě osmikilometrového úseku dálnice D1. Občané už odevzdaně mlčeli a mě bylo z toho všeho trochu smutno.

Kandidát na senátora Kudláček (ODA): Dluhonice D1
Foto: Archiv starosty
Popisek: Jiří Kudláček, starosta města Hranice

Asi před 25 lety někdo nakreslil na mapu tlustou čáru. Osu budoucí dálnice. Nepromyšleně tak poškodil okrajovou obytnou část Přerova ikdyž řešení byla i jiná. Pak nastoupila byrokratická mašinérie a bez ohledu na připomínky občanů byl změněn územní plán a vydáno územní rozhodnutí stavby. V roce 2018 přijel na místo sám premiér Babiš.

Přerov

Projekt je sice špatný, už se ale nedá nic dělat, poskytnu vám kompenzace a mlčte. Dluhonice skutečně obdržely asi 140 milionů korun. V této chvíli se už tiše brání pouze Ti, kterým se bude odebírat majetek i domov. Za chybu špatného projektanta stát zaplatil a má pocit, že také splnil svoji povinnost.

Přerov

Přerov potřebuje jednoznačně obchvat a tedy dokončit tento úsek dálnice, dopravci se těší a občané okresu se do Brna dostanou také rychleji. Tato arogance má však háček. Na soud dorazilo asi 5 žalob, které zřejmě zastaví proces vydání stavebního povolení. Pokud se tak stane, propadne platnost vlivu na životní prostředí ( EIA ) a dostavba dálnice se zastaví na řadu let.

Přerov

Špatná rozhodnutí každého vždy dohoní a já se domnívám, že nyní to dohonilo arogantní stát. Potrestáni však budeme my všichni a z toho jsem byl právě smutný.

Přerov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…