Kaňkovský (KDU-ČSL): Kam kráčíš, Kraji Vysočino?

03.07.2020 14:51

Náš kraj, ve kterém se nejen já cítím doma, vznikal před 20 roky ve velkých bolestech. Dnes již má Kraj Vysočina své jasné místo mezi ostatními kraji a v řadě ohledů hraje v rámci ČR přední roli.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Kam kráčíš, Kraji Vysočino?
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Můžeme být hrdí na šikovnost obyvatel Vysočiny, ať už pracují v průmyslu, ve službách, v zemědělství či v nemocnicích nebo sociálních službách anebo jde o řemeslníky. Co je ale vedle šikovných a tvůrčích lidí v našem kraji nejcennější?

Věřím, že nejen podle mne je to krásná příroda se spoustou lesů, rybníků, rozkvetlých luk, polí, remízků… Právem si na Vysočinu jezdí odpočinout v průběhu celého roku lidé ze všech koutů naší země a kochají se naším přírodním bohatstvím. Bohužel tento poklad, který máme kolem sebe, prochází v posledních letech obrovskou zkouškou, ať už se jedná apokalyptickou kůrovcovou kalamitu, která devastuje naše rozsáhlé lesy nebo dopady sucha, které se na kůrovcové krizi přímo podílí a navíc přináší i další problémy, včetně nedostatku pitné vody v některých oblastech.

Ač jsem lékař a budu vždy bojovat za ještě lépe fungující zdravotnictví, tak jako stejně důležitý úkol vidím vyvinout maximální úsilí k obnově našich lesů. A k tomu musí pomoci i orgány našeho kraje. A stejně tak je nutné spojit síly k ochraně zdrojů vody a opatřením k jejímu lepšímu zadržení v krajině, tedy u nás, na Vysočině. Nejsou to jednoduché úkoly, ale chceme-li se pyšnit krásnou Vysočinou i za pár let, tak musíme opravdu se vší vážností hledat jejich řešení.

MUDr. Vít Kaňkovský
kandidát na hejtmana za KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…