Kaňkovský (KDU-ČSL): Každé dítě si zaslouží láskyplnou náruč rodičů

31.07.2023 6:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pěstounství.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Každé dítě si zaslouží láskyplnou náruč rodičů
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Každé dítě si zaslouží láskyplnou náruč rodičů. Ne každé dítě má ale štěstí, že může vyrůstat v harmonickém prostředí vlastní rodiny.

Je moc dobře, že dnes naše společnost nabízí co největšímu počtu dětí z ohrožených rodin pomoc a pokud se o ně jejich biologická rodina z různých důvodů nepostará, je velká snaha najít pro ně náhradní rodinu formou pěstounské péče. A je velmi důležité, že se to čím dál více daří.

Stále ale ještě existují situace, kdy je na určitou dobu nutná péče specializovaného zdravotnického centra. Jde vesměs o děti, které mají těžký zdravotní handicap a většinou zároveň prožily těžkou krizovou situaci v rodině. V těchto případech ve specializovaném centru dojde ke stabilizaci zdravotního stavu dítěte, komplexní diagnostice vývojových či jiných zdravotních poruch a k nastavení léčby včetně péče kvalitního fyzioterapeuta, psychologa atd.

Rád bych touto cestou poděkoval paní ředitelce MUDr. Ivaně Rýglové z jihlavského Dětského centra, které je specializovaným zdravotnickým zařízením pro Kraj Vysočina, za možnost prohlédnout si prostory centra a seznámit se s jeho chodem a škálou poskytovaných služeb.

Vedle již popsaných diagnostických a léčebných činností je v jihlavském centru poskytována i paliativní péče dětem s nevyléčitelnými chorobami a také krátkodobé respitní /odlehčovací/ pobyty dětem, které mají závažné kombinované vady a onemocnění, jež kladou obrovské nároky na jejich rodiny a odlehčovací péče těmto rodinám umožňuje si na několik dní odpočinout a nabrat nové síly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…