Kaňkovský (KDU-ČSL): Na gymnáziu se hovořilo o kvalitě zdraví

28.05.2017 17:49

V úterý 23.5. navštívil lékař a poslanec Vít Kaňkovský (KDU-ČSL) velkomeziříčské gymnázium, aby zde studentům prezentoval téma kvality zdraví v České republice.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Na gymnáziu se hovořilo o kvalitě zdraví
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Ve své prezentaci primář Kaňkovský poukázal mimo jiné na rozdíly ve střední délce života i další kvalitativní rozdíly ve zdraví obyvatel České republiky a Švédska. Uvedl také rozdíly v životních návycích, ať už jde o konzumaci alkoholu či spotřebu tabákových výrobků, nebo množství zkonzumované zeleniny obyvateli těchto národů.

„Rozhodně nelze říci, že rozdíly v kvalitě zdraví obyvatel naší země a Švédska způsobuje kvalita a organizace zdravotní péče. V obou zemích je zdravotní péče velmi kvalitní. Bohužel je za významně horší kvalitou zdraví v ČR špatný životní styl, stravovací návyky, nízká pohybová aktivita a nedostatečný systém prevence nemocí ve srovnání se Švédskem,“ řekl Vít Kaňkovský, který je též místopředsedou Výboru pro zdravotnictví PS PČR. Právě primární prevenci - tedy předcházení nemocí - vidí Vít Kaňkovský jako zásadní cestu, jak zlepšit zdraví české populace.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.