Kaňkovský (KDU-ČSL): Povinností každého je bránit lidský život a chránit lidskou důstojnost

08.12.2019 10:20

Potlačováním lidských práv v Číně se díky iniciativě poslance Kaňkovského bude zabývat Sněmovna.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Povinností každého je bránit lidský život a chránit lidskou důstojnost
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Sněmovna se bude zabývat porušováním lidských práv a nelegálním odebíráním lidských orgánů v Číně. Návrh poslance Kaňkovského dnes podpořila dolní komora. „Jsem hluboce přesvědčen, že jednou z nejdůležitějších povinností každého člověka je bránit lidský život a chránit lidskou důstojnost a je jedno, zda k tomu dochází v naší zemi, v Evropě či ve vzdálené Číně," říká předkladatel tohoto bodu Kaňkovský.

Sněmovna dnes podpořila návrh poslance KDU-ČSL Víta Kaňkovského a zařadila k projednání nový bod pod názvem - Stanovisko Poslanecké sněmovny k dlouhodobému pronásledování politických oponentů, náboženských a etnických menšin a k nelegálním odběrům orgánů v Čínské lidové republice.

Jde o zásadní signál, že dolní komora Parlamentu ČR vidí potírání lidských práv v Číně a nelegální odběry orgánů jako závažný problém. "Udělali jsme první, velmi důležitý krok, několik dalších nás čeká. Děkuji všem - více než 49 000 občanům, kteří podepsali petici proti potlačování lidských práv v Číně, děkuji osobnostem, jako jsou herec Jan Potměšil, herečka Marta Kubišová, virtuózka Jitka Hosprová, režisér Jan Svěrák a další, kteří podpořili svým hlasem projednání této závažné problematiky ve Sněmovně," dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.