Kaňkovský (KDU-ČSL): Povzbudili mě obětaví pracovníci „děcáku“ i zvídaví studenti gymnázia

22.05.2017 9:42

Vít Kaňkovský v rámci svých poslaneckých dnů 10. května zavítal na sever Pelhřimovska. Navštívil dětský domov v Senožatech a pacovské gymnázium. Doprovázel ho krajský zastupitel Miroslav Houška, který pak vyřídil jeho pozdravy v církevní mateřské školce v Pacově (z jejíž návštěvy se poslanec kvůli vládní krizi musel omluvit).

Kaňkovský (KDU-ČSL): Povzbudili mě obětaví pracovníci „děcáku“ i zvídaví studenti gymnázia
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Ředitelka senožatského domova Martina Buchalová Horská představila poslancovi provoz zařízení, kde jsou děti rozděleny do čtyř rodinných skupin. „Je evidentní, že paní ředitelka se svými spolupracovníky berou svoji práci jako poslání. Mají doslova srdce na dlani a zaměřují se nejen na momentální potřeby dětí, ale soustředí se i na to, aby děti obstály v životě i po opuštění domova. Děkuji i za konkrétní rozhovor s Martinem Pilátem, který se právě připravuje na maturitu a studium na vysoké škole a má nespočet plánů do budoucna. Všichni mají můj respekt!“ uvedl Vít Kaňkovský.

Na pacovském gymnáziu měl poslanec přednášku kvalitě zdraví v Česku. Dotazy studentů byly pestré, týkaly se životního stylu, celostní medicíny, ale i jeho profese ortopeda a traumatologa či rozdílů v poskytování zdravotní péče u nás a v Německu. „Během některých dotazů bylo veselo, třeba u množství konzumace alkoholu v ČR oproti Švédsku. Ačkoliv to byla přednáška o zdraví, po ní se mne studenti ptali i na současné dění v politice. Jako poslanec jsem se těmto dotazům nechtěl nijak vyhýbat a znovu se potvrdilo, že „mladým není všechno jedno“, jak se někdy tvrdí – třeba hodně dotazů se týkalo současné politické kultury. To je pozitivní signál,“ dodal Vít Kaňkovský.

Zastupitele Miroslava Houšku děti církevní školky MŠ Jonáš přijaly spontánně. Písničkou mu předvedly, jak se dívají na svět a děkují za vše, co přináší nový den. Miroslav Houška ocenil, že ve školce jsou pohromadě starší děti s mladšími a mohou se od sebe učit. „Naše školka je malá, rodinného typu a je otevřená dětem bez rozdílu, z jakého prostředí pocházejí, z věřících i nevěřících rodin. S dětmi pracujeme s láskou, respektem a obdivem k životu. Využíváme denních situací k rozvoji sociální cítění a chování dětí. Zkoumáme, objevujeme a děkujeme za vše, co nám Pán dal. Tak nenásilně podporujeme základní křesťanské hodnoty,“ vysvětlila ředitelka Petra Koblicová, která kromě školky vede i Středisko volného času Síť (to má pobočky i v Pelhřimově a Veselí n. L. a nabízí smysluplné trávení volného času).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích