Kaňkovský (KDU-ČSL): V sociálních službách chybí peníze. Co na to vedení kraje?

11.02.2019 16:45

Máte babičku v domě s pečovatelskou službou nebo máte v rodině někoho, kdo využívá pomoci s některými úkony od pracovníků Charity? Pak bohužel nevíte, jestli na péči o ně letos budou mít poskytovatelé sociálních služeb na Vysočině dost peněz. Ti totiž nevědí, kolik zaměstnanců budou moci letos zaplatit.

Kaňkovský (KDU-ČSL): V sociálních službách chybí peníze. Co na to vedení kraje?
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Když jsem se ptal vedení kraje, kolik peněz na provoz sociálních služeb v tomto roce bude chybět, nedostal jsem jasnou odpověď. Ale pokud mám zprávy z jiných krajů, tak podpora ze státního rozpočtu určitě nevystačí. O to víc mě mrzí, že poslanci ANO společně s poslanci ČSSD a KSČM, a to včetně těch z Vysočiny, ve Sněmovně při schvalování rozpočtu odmítli náš návrh na navýšení provozních peněz do sociální oblasti o 800 milionů korun. Proč? Zřejmě proto, že ho nenavrhli oni, ale že přišel z dílny opoziční KDU-ČSL.

Přitom podle mě v této oblasti není korektní si hrát na opozici a koalici. Zvlášť když víme, jak nestabilní dotace v sociální oblasti jsou. Navíc se zde přidává i problém nedostatku personálu. Naše populace stárne a je více než nutné sociální oblasti věnovat maximální pozornost. A ne se spoléhat, že se chybějící peníze „zatím vždycky našly“, jak jsme to slyšeli od vedení kraje na posledním jednání zastupitelstva kraje.

MUDr. Vít Kaňkovský, poslanec a zastupitel Kraje Vysočina (KDU-ČSL)
(článek byl zaslán do únorového vydání Novin Kraje Vysočina)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…