Kantor (KDU-ČSL): Epidemie způsobuje nárůst těžkých stadií nádorových onemocnění

08.01.2021 9:15

Je prokazatelné, že při epidemii dochází k rapidnímu zhoršení zdravotního stavu obyvatel i v případě nemocí, které s koronavirem nemají žádnou souvislost.

Kantor (KDU-ČSL): Epidemie způsobuje nárůst těžkých stadií nádorových onemocnění
Foto: Archiv Lumíra Kantora
Popisek: Lumír Kantor

Například v oblasti onkologie jsme zjistili pokles včasného záchytu zhoubných nádorů o deset procent.

„Porovnali jsme přitom počty záchytů v letech bez epidemie s právě skončeným rokem. Srovnání se provedlo na 11 000 vzorcích z pěti moravských nemocnic a výsledek je, že vloni bylo zachyceno o tisíc případů onkologických onemocnění ve včasných fázích méně. Bohužel asi nelze předpokládat, že by vlivem koronaviru onemocnění ubylo, spíš naopak. Tito lidé pak přichází na léčení v těžkém stavu a šance na uzdravení mají výrazně menší,“ uvedl Lumír Kantor, senátor za KDU-ČSL a nezávislí a člen AntiCovid týmu.

Dodal, že i tento dopad už byl na jednání AntiCovid týmu trojkoalice složené ze zástupců KDU-ČSL, TOP09 a ODS diskutován a vláda bude o tomto dopadu obratem informována. Veřejnost pak vyzval, aby prevenci v oblasti onkologické léčby rozhodně nezanedbávala.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…