Kavij (KSČM): Navyšování počtu vojáků v zahraničních misích - pouhé slovíčkaření?

21.05.2018 4:34

Povyk, rozčarování a hysterii vyvolala média poté, co KSČM zveřejnila ultimativní požadavek, že nepodpoří menšinovou vládu Hnutí ANO a ČSSD, pokud vládní program bude obsahovat alianční závazek navyšování počtu našich vojáků v zahraničních misích.

Kavij (KSČM): Navyšování počtu vojáků v zahraničních misích -  pouhé  slovíčkaření?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Sliby jsou někdy chyby a zanedlouho jsme i bez  referenda zakotvily nikoliv v paktu obranném, ale útočném!  Nebo nejsou snad aktivity NATO zcela v rozporu s původním zaměřením Charty OSN z roku 1945, podle níž válku smí vést pouze země, která je napadena a válka proti jinému státu smí být vedena pouze s mandátem OSN?

Na příkladu válečných agresí spáchaných v Afghánistánu, Iráku, Libyi a dalších státech  ukázalo NATO během posledního čtvrtstoletí po rozpuštění Varšavské smlouvy  celému světu  jeho skutečnou krvelačnou útočnou tvář a důvody svého pravého  počínání. Válečné pustošení v napadených státech nikoliv v zájmu ochrany svobody a demokracie, ale z důvodu ekonomických a  prosazování svých mocenských zájmů.

Právě z tohoto pohledu je požadavek KSČM na účast našich vojáků ve vojenských misích zcela zásadní. V žádném případě se nejedná o slovíčkaření, kterým  se snaží premiér Babiš jako vždy když se dostane do skutečného problému zmíněný požadavek bagatelizovat. Vzrůstající riziko světového konfliktu je realitou, které si  politické strany spojené s kapitalistickým režimem a mocenskými choutky z nejrůznějších důvodů nechtějí připustit.

KSČM pokud si chce zachovat identitu skutečné komunistické strany musí v této otázce zaujat  jasný postoj a  v žádném případě nemůže ostatním parlamentním stranám v podpoře válečných plánů v zájmu NATO, respektive USA sekundovat.

Je to právě především pravicí zbožňovaná Amerika, která z poslední doby na příkladu Sýrie a KLDR opětovně ukázala celému světu jak si představuje  svůj vývoj a diktát zbytku světa.

Faktem  zůstává konstatování některých politologů. KSČM si na skutečnost, že Česká republika je členem NATO nezvykla. Na tahu je nyní Andrej Babiš. Jak se zachová k požadavku KSČM ohledně vojenských misí. Zda jako politik a státník, či spíše státní manažer, který se rozhoduje podle toho co v ten který den je zrovna z jeho pohledu výhodnější a přinášející profit.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…