Kavij (KSČM): Nový džob ministra zdravotnictví Válka

20.05.2023 8:18 | Komentář

Ministr zdravotnictví (TOP 09) namísto toho, aby řešil hromadící se a neřešené problémy svého resortu, hodlá raději šéfovat „ideologickému oddělení vládní ODS“, mající stále větší vliv při tvorbě asociálních zákonů.

Kavij (KSČM): Nový džob ministra zdravotnictví Válka
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Poslední příklad v jeho nové angažovanosti tvoří komentář na svém facebookovém profilu k majetku Ruska v ČR.

„Zrušili jsme bezplatné užívání objektů Ruskem. Tyhle normalizační relikty nemají v právním řádu suverénní a demokratické republiky takřka 34 let od Sametové revoluce, co dělat. Dvojnásob to platí v době, kdy Rusko více než rok a čtvrt bezdůvodně pustoší Ukrajinu. V tomto kontextu je to spíše symbolické gesto, přesto jeho význam nezatracujme. Symboly jsou totiž v dnešní době velmi důležité“.

V době, kdy vláda fialového hnusu bude z důvodu zavedení válečné daně pro Ukrajinu ždímat z občanů každou korunu a nadále český národ ožebračovat, by bylo záhodno, aby se ministr Válek ( stejně jako další ministři) více než bohatě placen z daní svých podaných, začal konečně orientovat na hledání úspor v rámci svého ministerstva.

Co tak pro začátek se vzepřít nátlaku Světové zdravotnické organizace (WHO) v podobě početně „nadnesených“ dalších dodávek vakcín proti Covidu?

Podle sdělení Ministerstva zdravotnictví ČR bylo od roku 2021 zlikvidováno celkem 10,9 milionů dávek očkovací látky proti onemocnění covid-19, u nichž uplynula doba použitelnosti; v hodnotě 4,7 miliardy korun.

Dle aktuálně platných smluv má ČR do konce tohoto roku obdržet celkem 10 mil. dávek v celkové výši 4,7 miliardy korun. Pokud nebudou uzavřeny dodatky, budou všechny zbývající smlouvy ukončeny v průběhu letošního roku.

Zdá se, že pan ministr Válek  je a může být klidný. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová totiž zatím úspěšně čelí tlaku ke zveřejnění vzniku kontraktu na 1,8 miliard vakcín, který byl nakonec ponížen na 1,1 miliardy dávek, v době kdy řady evropských států hlásí miliony nevyužitých dávek.

Ryba smrdí od hlavy, známé přísloví i pro ministra Válka. Zatím jej úspěšně praktikuje také.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.