Kavij (KSČM): Pod pláštíkem boje proti korupci….

25.08.2021 4:31 | Komentář

Boj proti korupci, alespoň jako předvolební rétorika se stal v polistopadové historii již folklórem.

Kavij (KSČM): Pod  pláštíkem  boje proti korupci….
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Téma korupce katapultovalo do vlády v roce 2010 Věci veřejné, v roce 2013 hnutí ANO 2011. Do poslanecké sněmovny v roce 2017 Pirátskou stranu. V letošních parlamentních volbách do hry „Jak vymýtit korupci“ vstupuje občanské hnutí Roberta Šlachty – Přísaha, na obehranou strunu sází opětovně Piráti v koalici se STAN.

Korupce prolezlá a šířící se jako rakovina do všech resortů státní a veřejné správy je problém, který zatím nezmírnila žádná polistopadová vláda. Nedělejme si iluze, že v současné „blahobytné “ společnosti „zkomírajícího“ neoliberalismu se něco změní!

Stejně jako se nevyřeší ze dne na den narůstající nové problémy. Připomeňme poslední evergreen neduhů stavu české společnosti, tím je možnost pořízení (nedostupnost) vlastního bydlení, které za socialismu bylo daleko přístupnější a samozřejmostí. Dalším „hitem“ je skokové navýšení cen elektřiny a plynu, úděl budoucího skutečného dopadu„zelené ideologie EU“. Stále více domácností děsí rostoucí míra inflace, která je jedním z důsledků koloniálního postavení českého státu, montovny zabezpečující ekonomický profit nadnárodních korporátních společností. Zatímco Babišova vláda a „konstruktivní“ opozice své úsilí směřuje na otázku narůstající ruské hrozby, finanční situace mnohých rodin zůstává neřešena.

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12721 lidí

Do popředí úvah mnohých občanů se dostává naše budoucí členství v EU a NATO a s nimi otázky v podobě nové vlny migrace, další ekonomické vysávání státu, podpora válek NATO zapojením armád ČR do vražedných výprav za americké zájmy, Politickým stranám, které poukazují na další setrvání ČR v těchto strukturách je nasazována psí hlava v podobě nálepky extremistického uskupení. Na vlastenecké strany připomínající a požadující trvalou platnost Benešových dekretů v souvislosti s pokračujícím vlivem sudetoněmeckého landsmašaftu ( nacházející stále více příznivců a podporovatelů především v řadách KDU –ČSL, STAN, TOP 09 a ČSSD) dokonce ve své výroční zprávě poukazuje BIS.

Bagatelizovat úskalí vzkvétající korupce nelze. Je ale skutečně tím zásadním problémem stavu společnosti, kdy za více než třicet let od zvenčí instalace kapitalismu a následného rozbití Československa je pozitivního jako šafránu?

KSČM nabízí pro nadcházející volby program shrnutý do pěti priorit, znamenající jistotu pro budoucnost občanů ČR.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…