Kavij (KSČM): Referenda o obranné smlouvě mezi USA a ČR se vládní lůza bojí

24.06.2023 6:03 | Komentář

Tlak veřejnosti proti schválení obranné smlouvy mezi ČR a USA, kterou válkychtivá ministryně obrany Černochová nedávno podepsala se svým americkým protějškem sílí.

Kavij (KSČM): Referenda o obranné smlouvě mezi USA a ČR se vládní  lůza bojí
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Jednou z akcí odporu široké mírumilovné veřejnosti proti uvedené smlouvě bylo veřejné slyšení projednávání petice „proti přítomnosti cizích vojsk na území ČR“, které se uskutečnilo v petičním výboru Poslanecké sněmovny dne 20. června 2023.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

Při jejím projednávání byla patrná na jedné straně ohromná arogance mnohých členů petičního výboru, na straně druhé pak skvělé argumentační vystoupení jednoho z členů petičního výboru projednávané petice Josefa Skály. Argumenty, které vládní žumpa jen těžko může zpochybnit! Nejen na základě uvedené argumentace tak mnohým občanům dochází, proč bylo jednoho z kandidátů posledních prezidentských voleb potřeba mediálně zdiskreditovat v podobě podání trestního oznámení.

Stejně tak je zřejmé, proč občané ČR nedostali možnost vyslovit se ve veřejném referendu na toto téma. Odpověď je možná ukryta ve výroku exprezidenta Václava Klause, podle kterého je obranná smlouva nadiktována ze 101 procent americkou stranou. Diktát ze strany USA je zřejmý již ze skutečnosti, že v referendu bylo našim občanům zabráněno i v otázce vstupu ČR do NATO v roce 1999. Bez politické korektnosti tak lze konstatovat, že USA sice tvoří páteř NATO, ale o tom, že je bezpáteřní, není pochyb!

Na závěr malé doporučení především pro vyznavače rádoby objektivního a vyváženého zpravodajství veřejnoprávní České televize a příznivce navýšení daně za sledování tohoto média. Co tak udělat výjimku a v neděli místo sledování dalšího dílu nekonečného seriálu „Pohádky Václava Moravce“ zhlédnout celý záznam z veřejného slyšení k projednávání uvedené petice (ZDE).

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…