Kavij (KSČM): Vzájemná důvěra, respektování suverenity a zájmů druhého

24.03.2023 4:31 | Komentář

Je zcela (ne)pochopitelné, že v době končícího světového hegemona USA vnášející nesoulad do globální harmonie, český mainstream informuje spíše negativně a ironicky o průběhu státní návštěvy prezidenta Čínské lidové republiky v Rusku ke které došlo ve dnech 20. -22.3.2023. Přitom slovy prezidenta RF Vladimíra Putina, Rusko a Čína představuje partnerství vázané na budoucnost.

Kavij (KSČM): Vzájemná důvěra, respektování suverenity a zájmů druhého
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Taková a podobná konstatování v době praktikované mediální cenzury a plné podřízenosti české vlády zájmům USA je naivní očekávat. Mediální informovanost našich občanů o zahraničních událostech a jejich provázanosti je zcela odlišná. V případě ČLR, právě tento Západem označovaný komunistický stát představuje pro Bidena a jeho válečné jestřáby největší hrozbu.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

V případě druhého válečného strašáka, Ruské federace, jak jej prezentuje NATO a jeho podřízená odnož EÚ, celé vyspělé ( ve skutečnosti upadající ) západní společenství za největší současný úspěch považuje vydání zatykače na Putina Mezinárodním trestním soudem. Mezinárodní zatykač vydán v době, kdy svět si připomíná 20. výročí americké invaze do Iráku, kdy vzhledem k této válečné události USA ztratily morální pravomoc pomáhat stíhat ruské válečné zločiny na Ukrajině, protože samy spáchaly mnoho stejných zločinů, včetně invaze do dalších států.

Co říci k závěrům setkání Putin – Si. Setkání zcela logicky nenaplnilo plané a naivní naděje USA, dle kterých „Čína měla zatlačit“ ve věci Ukrajiny. Naopak, jak konstatuje druhá strana, Rusko a Čína doslova a do písmene staví mosty. Podle prezidenta Putina tato přelomová událost znovu potvrzuje zvláštní povahu rusko-čínského partnerství, které bylo vždy postaveno na vzájemné důvěře, respektování suverenity a zájmů toho druhého.

Právě vzájemná důvěra, respektování suverenity a zájmů toho druhého jsou hodnoty, které by měla upřednostňovat i naše současná vládnoucí garnitura. Prosazování naší zahraniční politiky na všechny světové azimuty, nikoliv ponižující a slepá podřízenost České republiky sloužícím zájmu USA a jeho „nástroje“ NATO v prosazování světové nestability.

 

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky