Kavij (KSČM): Zapomenutí vůdci způsobili pozdvižení v ÚSTR

16.12.2017 6:33

Česká televize se opět stala terčem kritiky. Tentokrát nikoliv od diváků platící koncesionářské poplatky, ale od „skutečných strážců demokracie“.

Kavij (KSČM): Zapomenutí vůdci způsobili pozdvižení v ÚSTR
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Důvodem mediálního povyku a pozdvižení je odvysílání osmidílného ruského seriálu „Zapomenutí vůdci“ mapující významné osobnosti sovětské éry.

Nevadí ale ve skutečnosti všem kritikům zmíněného dokumentu pouze to, že je ruský?

S největší palbou tohoto nehorázného počinu veřejnoprávní televize přispěchal historik a pracovník Ústavu pro studium totalitních režimů Petr Blažek. Opět se potvrzuje, že tento ústav byl založen pouze jako protikomunistická organizace placená státem a čím dál tím více se dostává do konfliktu s názory lidí. Především těch, kteří prožili socialismus.  Je stále zřejmější, že antikomunistická ideologie ÚSTR je založena na historických nepravdách a proto tak často si protiřečí.

Od  ÚSTR jistě nemůžeme očekávat, že si sám udělá pořádek v "hodnotách" po převratu v 89, kdy řada lidí skončila v lepším případě v ulicích a kanálech. V tom horším si vzala život.

Co se ale nejen od zmíněného ústavu očekává je to, že nebude  ovlivňovat média, co je vhodné či nikoliv k vysílání . Berme jako neoddiskutovatelný fakt, že v Sovětském svazu a Rusku byly a jsou z historického hlediska významné osobnosti a pohled na některé z nich může být kontroverzní.

Především, když se ukazuje, v čem spočíval jejich přínos pro společnost v tehdejší době.

Pro veřejné kritiky nejen uvedeného ruského seriálu by měla platit jedna zásada. Divák má právo se seznámit s různými pohledy na různé osobnosti v dějinách a poté si udělat sám závěr. Nepotřebuje, aby ho kdokoliv tahal za ruku a doporučoval co je vhodné. Nebo se snad nevysílají dokumenty s různým obsahem například o Hitlerovi?

Na závěr malý dodatek od velikána české literatury Karla Čapka."Království lhářství není tam, kde se lže - ale kde se lhářství akceptuje." Dnes můžeme přidat dodatek. I tam, kde se propaguje.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.