Ketner (Piráti): Je zarážející, že jsou lidé stále stíháni za to co jim roste na zahradě

07.05.2015 14:50

Česká pirátská strana letos opět zúčastní happeningu za legalizaci konopí Million Marihuana March 2015

Ketner (Piráti): Je zarážející, že jsou lidé stále stíháni za to co jim roste na zahradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Piráti podpoří politickou debatu, na které vystoupí zástupci politických stran.

Podobně jako každý rok se Pirátská strana účastní pochodu za legalizaci konopí Million Marihuana March pořádaným občanským sdružením Legalizace. "Naplňujeme tak nejen bod pirátského programu, zabývající se legislativou v oblasti psychotropních látek, ale i oblíbený mediální obraz, ve kterém jsou Piráti prezentováni jako strana dvou témat - hulení a filmů zadarmo." říká ironicky Ivan Bartoš, šéf mediálního odboru.

Kromě aktivní účasti v pochodu, který standardně začíná kolem oběda na Kalově náměstí, se podobně jako v loňském roce Piráti podílí na organizaci politické debaty na místě konání závěrečného happeningu, který se koná tentokrát, oproti dřívějším ročníkům, na pražské Štvanici.

Meritem všech věcí jsou informace a jejich komunikace. Podporou široké politické diskuse chtějí Piráti umožnit významným politickým subjektům, aby jasně sdělili voličům svůj názor na tento doposud zcela špatně řešený pseudoproblém. Diskuze se kromě Ivana Bartoše, šéfa pirátského mediálního odboru, zúčastní také Tomáš Zdechovský z KDU-ČSL, Martin Pánek za Stranu svobodných občanů, Jan Trnka za Stranu zelených a Filip Humplík za ODS.

Projekt politické stage je podpořen prostřednictvím programu Participativního rozpočtu Pirátské strany, ve kterém všichni členové mohou přidělit svými hlasy část odpovídající prostředků, kterými strana díky úspěchům ve volbách disponuje a vrátit je tak občanům skrze veřejně prospěšné projekty. V měsíci květnu proběhlo již páté kolo tohoto způsobu financování.

Piráti dlouhodobě propagují změnu legislativy. Současná právní úprava prozatím nejen že nepřinesla léčivé konopí pacientům, ale neřeší ani zcela přirozenou cestu jeho získávání, a tou je samopěstitelství.

„Je celkem zarážející, že jsou lidé stále stíháni za to co jim roste na zahradě. Proto jako Piráti prosazujeme legalizaci konopí. Dospělý člověk by neměl být postihován za to, že má u sebe konopí či si jej pěstuje. Je prokazatelné, že konopí je méně nebezpečná psychotropní látka než alkohol, a proto by s ním tak mělo být i zacházeno. Neměli bychom z lidí dělat zločince jen proto, že si na zahradě vypěstují pár rostlin a poté si je zpracují.“ komentuje problematiku Michal Ketner, garant programového bodu  Psychotropní látky.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…