Kettner (SPD): Šílený Green Deal

02.02.2023 20:04 | Komentář

Lepší fosilní, než mrtvý. Zelený úděl je návod na hromadnou sebevraždu

Kettner (SPD): Šílený Green Deal
Foto: Facebook
Popisek: Zdeněk Kettner

Lepší fosilní, než mrtvý. Zelený úděl je návod na hromadnou sebevraždu

Co je horší? Špinavá energie, nebo žádná energie? Lidé, kteří stále žijí v obavách ze složenek za teplo, elektřinu a plyn v tom asi mají jasno. Ne tak tvůrci tzv. Zeleného údělu. Známý německý klimatolog Hans-Joachim Schellnhuber navrhuje po tom všem zavést “osobní” emisní povolenky. Kdo by překročil roční limit, nemohl by už například jet autem - nebo by si musel přikoupit další “uhlíkové odpustky”. S tímto šíleným nápadem přichází ve chvíli, kdy nám kvůli klimatické hysterii v EU hrozí energetická bída.

Bruselští lídři se rádi vymlouvají na Putina, ale nedostatek elektřiny a její zdražení zavinili oni. A to naprosto hloupými klimatickými plány, které se příčí zdravému rozumu. Nahradit během několika desítek let fosilní paliva zkrátka není možné. Za komunistů se říkalo, že největšími nepříteli socialismu jsou: jaro, léto, podzim a zima. U “zelených bolševiků” platí něco podobného, jejich sny o bezemisní energii odporují zákonům ekonomie, fyziky, demografie i demokracie. Pokud by se měly nadále plnit, výsledkem by byla strašlivá chudoba, chaos, zhroucení civilizace a masové umírání. Podívejme se na fakta, která od zastánců Green Dealu určitě neuslyšíte. Buď vám je tají, nebo co horšího, ani netuší, co vlastně činí.

Za prvé: K nahrazení fosilních paliv energií ze slunce a větru ani bohatá Evropa nemá dost peněz. Z ropy, uhlí a plynu získáváme 85 % naší spotřeby energie. Zelení fanatici mluví jen o elektřině, ale buď nevědí, že ta tvoří jen malou část našich potřeb, nebo lžou. Němci do své “energiewende” investovali 500 miliard euro (12 bilionů korun, čili šest českých státních rozpočtů), ale podíl fosilních paliv snížili jen o jedno procento. A momentálně kvůli krizi dokonce vypouštějí více emisí, než dříve. My mám náš “solární tunel”, který nás bude stát až bilion korun - a přitom sluneční elektrárny vyrábějí jen 3 % naší elektřiny. Ale i bez podvodů jsou prostě obnovitelné zdroje mnohonásobně dražší, než uhlí či ropa.

Za druhé: Přejít rychle z uhlí, ropy a plynu na slunce a vítr není možné ani z fyzikálního hlediska. Tyto zdroje jsou totiž velmi koncentrované, tvořily se pro nás desítky milionů let a nám stačí jen je vytěžit, spálit a dostaneme ohromné množství energie (proto jsou také levné). Abychom jí stejné množství získali ze slunce a větru, musíme mít čím ji zachytit a protože je zkrátka “řídká”, potřebujeme k tomu mnoho ohromných zařízení, jejichž postavení si zase žádá obrovské množství energie a také materiálů. Mnozí klima fanatici jsou proti jádru, podle nich jde o “betonová monstra”. Ale neřeknou vám, že když místo reaktorů postavíte větrníky, spotřebujete do jejich základů stokrát více betonu než na Temelín - a tedy i fosilních paliv nutných k jeho výrobě.

Zelení nám říkají: věřte vědcům. Tak jim věřme. Finská geologické služba (GTK) vypočetla, že pokud bychom chtěli všechny auta vyměnit za elektromobily, potřebovali bychom 283 milion tun lithium-iontových baterií. K tomu nestačí celosvětové zásoby. Navíc těžba samozřejmě rovněž produkuje skleníkové plyny. A to ještě nebyla řeč o tom, kde do těch elektroaut vzít čistou elektřinu. I kdybychom měli dost peněz a surovin na stavbu solárních a větrných elektráren, jež by nahradily fosilní paliva, museli bychom postavit obrovské baterie, protože tyto zdroje fungují jen když slunce svítí a vítr fouká. I pokud bychom v nich měli skladovat proud jen na čtyři týdny, dle GTK by bylo třeba dokonce 2,5 miliard tun lithia. To už je zcela mimo realitu.

Za třetí: Lidská populace roste a rovněž se zvyšuje životní úroveň v chudých zemích. Když poslechneme klima šílence, musíme radikálně snížit naši spotřebu. Protože ta je spojena s určitým množstvím energie a tu zase dle fyzikálních zákonů nelze získávat jinak, než za použití další energie a velkého množství materiálů a to s sebou nese emise skleníkových plynů (pokud tedy továrny nepřesuneme na Měsíc). Nelze si udržet životní úroveň, když drasticky snížíte produkci energie. Na každého nás ve vyspělém světě takto pracuje kolem stovky “energetických otroků”. Chudí jsou chudí proto, že nemají energii. Podle bruselských chytráků máme zchudnout všichni. Jak moc velká bída by je uspokojila? Ta současná jim nestačí?

Konečně za čtvrté: Pokud bychom neposlechli zdravý rozum a rady exaktních vědců a tvrdohlavě pokračovali v naplňování Zeleného údělu, co se stane? Budeme mít méně elektřiny. Ta bude ještě daleko dražší. Stane se luxusem, který si mnoho obyčejných lidí nebude moci dovolit. Pokud bude lidem vůbec dovoleno mít malé staré auto na naftu, stejně v něm nebudou moci jezdit, protože jim klima fanatici zavedou osobní limity na CO2. Možná zbytek svých povolenek odprodají nějakému boháči, aby mohl letět svým soukromým tryskáčem. Místo zeleného ráje budeme žít v asociálním pekle klimatické nespravedlnosti a nerovnosti. Jak dlouho asi vydrží demokracie? Opravdu všichni ti chytří a vzdělaní příslušníci elit věří, že se lidé nevzbouří?

Fakta mluví jasně. Zelený úděl je velká, nebezpečná a zlá lež. Odporuje zákonům lidským i přírodním. Je absurdní, když se zelení sektáři dovolávají vědy a racionálního myšlení. Když každého, kdo s nimi na nesouhlasí, nálepkují jako popírače, “fosila”, extrémistu. Ne, to oni jsou těmi největšími extremisty, nositeli nenávistné ideologie, oni slepě věří, místo aby trpělivě skládali a hodnotili argumenty. Evropská klimatická politika je cestou k bídě, chaosu a rozvratu. Jako učitel fyziky říkám: věřme vědcům, ale těm skutečným. Ne těm, kteří vědu vyměnili za granty a klimatické pseudonáboženství. Zelení fanatici nám chystají hromadnou sebevraždu, jako nějaká sekta. Já budu raději fosilní, než mrtvý. Co vy?

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Zdeněk Kettner

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.