Klaus (Trikolóra): Člověk neví, jestli se má smát, nebo plakat

30.09.2020 18:50

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 9. 2020 k bodu Informace vlády k zamýšlenému vyhlášení nouzového stavu

Klaus (Trikolóra): Člověk neví, jestli se má smát, nebo plakat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Dobrý den, dámy a pánové. Já bych vás chtěl seznámit se stanoviskem Trikolóry k chystanému vyhlášení nouzového stavu. Za prvé, když projdu tu debatu, musím věnovat pár slov opozici. Tady se nestačím divit těm jedincům, kteří v červenci křičí, ať se více rozvolňuje a proč vláda nerozvolňuje rychleji a dneska křičí, jak to že vláda včas nezačala zase zavádět roušky a ta jejich vyjádření jsou úplně přesně opačná, než byla ještě před měsícem. To člověk neví, jestli se má smát, nebo plakat.

Na druhou stranu činnost vlády je k pláči rovněž. A já myslím, že vláda selhala ne v březnu a dubnu, ale v květnu, červnu a červenci. Byli jsme ve stavu, kdy řešení pandemie koronaviru byla celospolečenská priorita číslo jedna. Měli jste obrovskou podporu veřejnosti, podporu této Sněmovny, podporu médií, byla řada dobrovolníků a dalších. A co jste vytvořili?

Pandemický semafor, což je něco na úrovni asi tak první třídy základní školy, moje dcera, že by to s paní učitelkou vybarvily zelenou nebo žlutou barvičkou. A pak tady byly hádky ve Sněmovně, kdo vymyslel chytrou karanténu, jestli Piráti nebo ANO. A když to přišlo, tak vidíme, že žádná chytrá karanténa neexistuje, že to byl totální fake. Samozřejmě to selhalo na lidských zdrojích. Ale máme mediky, dobrovolníky, státní úředníky - přece ten stát je schopen dělat spoustu věcí, vybírat pokuty, jezdit autem, které automaticky odezírá vaši espézetku a tak dále. A když jde o ochrany životů, tak jste nepředvedli nic.

A mě to mrzí, nepřítomný pane premiére. Vy třeba když prodáváte vodňanské kuře, tak to zvládnete, a to je těžká práce - vychovat to kuře, všechny veterinární věci, reklama, marketing, prodej, vy tam ty lidi dostanete - účetnictví. Čili nerozumím tomu, proč ten stát řídíte hůř než firmu. Nyní přicházíte s nouzovým stavem a já vám nevěřím...

Já dokončím větu, na to mám právo. A já vám nevěřím, že víte, co děláte, že máte jasná data a že zodpovědně zvažujete dopady na ekonomiku, na práci lidí. A nezlobte se, já za tím vidím pouze a jenom marketing, že je před volbami a vypadá dobře, když vláda něco činí, a dokonce je nouzový stav. Trikolóra vaše opatření k nouzovému stavu nepodporuje. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…