Klaus (Trikolóra): Je spousta lidí, kteří začátkem dubna nebudou mít peníze

25.03.2020 1:38

Projev na 42. schůzi Poslanecké sněmovny 24. března 2020 k návrhu zákona o státním rozpočtu

Klaus (Trikolóra): Je spousta lidí, kteří začátkem dubna nebudou mít peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Vy jste vzor demokracie, pane Okamuro, děkuji. Já promluvím jenom krátce, jak jsem avizoval, podpoříme vládní návrh, to je jasné, stejně jako podpoříme všechny. Na druhou stranu bych si dovolil opravdu apelovat na to, že v tom návrhu není sebemenších škrtání běžných výdajů, na které mít nebudeme. Já to tady nechci holebdat jak jsme tady válčili, dokonce pro to bylo 77 hlasů, aby nebyl ztrátový rozpočet v době blahobytu, jak by se nám to hodilo, ale skutečně tady ty odhady jak to bude, to nikdo neví, ale musí se začít škrtat. Na co je nám teď inkluze. Na co jsou nám Evropské směrnice. Kdybychom se drželi Evropských směrnic, tak už jsme všichni mrtví teď. Čili prostě začít se chovat zcela racionálně a začít škrtat všechny zbytné věci, protože ta krize určitě bude větší, než nějaké dvě procenta, tři procenta - to tady tak z klobouku se tahají ta data.

Takže tolik asi bych navázal. A skutečně mysleme na ty lidi, ty důchodci, státní zaměstnanci i lidé na dávkách ty peníze dostanou. Ale teď je spousta lidí, kteří začátkem dubna nebudou mít peníze. Kluk dělal číšníka, před deseti dny ho vyhodili. Já když jsem byl ředitelem školy, tak se třetina zaměstnanců - a to byli vysokoškoláci - chodili ptát osmého, jestli devátého přijde mzda. Čili já odhaduji, že třetina lidí žije od výplaty k výplatě. Čili skutečně orientovat to na ty malé OSVČ, na zaměstnance, ale zejména, a to bylo vlastně i to, co jsem navrhoval na začátku dnešního jednání, začít škrtat všechny ty naprosto zbytné věci, soustředit se na to, co ten stát drží, co má tendenci růst, nebuzerovat to. Protože stát ty lidi neuživí, musí se uživit sami, musí ta ekonomika fungovat.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.