Kleslová (ANO): Vedení radnice Prahy 10 lže, rozhazuje peníze a hazarduje se zdravím lidí

10.09.2019 11:30

Otázka pro časopis Prahy 10, kterou zvolilo ANO, zní: „Jak hodnotíte rozhodnutí Rady MČ Prahy 10 o výpovědi smluv na poskytování lékařských pohotovostních služeb včetně dětské zubní v Praze 10 k 31. 12. 2019?

Kleslová (ANO): Vedení radnice Prahy 10  lže, rozhazuje peníze a hazarduje se zdravím lidí
Foto: red
Popisek: Radmila Kleslová (ANO)

Zhoršení dostupnosti lékařské péče čeká občany Prahy 10. Celkem 115 tisíc lidí přijde o dvě lékařská zařízení. Městská část vypověděla smlouvu dětské zubní pohotovosti i lékařské pohotovosti pro děti i dospělé.

Zatímco minulá vedení zvládala financovat tuto péči nad rámec povinnosti a ve prospěch občanů, to současné hospodaří s téměř 2 miliardovým  rozpočtem a přesto ruší péči  údajně z důvodu úspory 12 milionů.

Občany i opozici má uklidnit tvrzení starostky Renaty Chmelové (VLASTA) že péče bude zajištěna FNKV. To je ale lež.  Ředitel starostku upozornil, že kapacita FNKV nestačí: ” Vinohradská nemocnice má primárně řešit specializovanou péči pacientů s infarktem, mozkovou mrtvicí apod. Není v kapacitách nemocnice, třeba v době chřipkové epidemie, ošetřit sedm tisíc lidí, které dosud ošetřovala LSPP na Praze 10”.

Příkladem neodpovědného hospodaření je i  „finanční poděkování“ podporovatelům koalice či neúspěšným kandidátům komunálních voleb, které koalice obsadila do komisí zřizovaných Radou, s finanční odměnou až 2700 korun za jedno zasedání. Celkem tak „umístila více než 30 kamarádů“.

Dostupná lékařská péče je prioritou i pro obce s malými rozpočty.  Bohatá Praha 10 teď dětské pacienty posílá za zubařem do Motola a fakultní nemocnici zatěžuje suplováním pohotovosti.

Tato opatření jsou v  lepším případě projevem nekompetentnosti k řízení městské části, v tom horším jde o úmyslné zneužívání moci vedením radnice.

Ve středu 11. 9. od 8:30 bude mimořádné zastupitelstvo Prahy 10, kde se kromě této problematiky bude řešit 100procentní navýšení daně z nemovitosti, o čemž PL informovaly ZDE

Středeční dění na radnici Prahy 10 bude PL sledovat na místě konání zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.