Klimpl (ODS): Kam bude město směřovat zatím nevíme

20.04.2015 5:27

Programové prohlášení Rady města Pardubice a priority pro toto volební období stále chybí.

Klimpl (ODS): Kam bude město směřovat zatím nevíme
Foto: ODS
Popisek: Petr Klimpl

Nové vedení pardubické radnice je ve svých funkcích již déle než 4 měsíce. Hned v úvodu svého vládnutí slíbila radniční koalice velmi brzké programové prohlášení rady města. Na zastupitelstvu města v lednu primátor Martin Charvát uvedl termín předložení do zastupitelstva do konce měsíce března. Ale stále nic….

Proč je tento dokument důležitý? Koaliční partneři by se měli shodnout, co vlastně společně budou ve čtyřletém volebním období dělat, opozice pak má v ruce nástroj, podle kterého může koalici kontrolovat a popřípadě, pokud se to shoduje s jejím volebním programem, i podporovat. Ale hlavně občané města potom vědí, kam bude toto město v nejbližším období směřovat.

Ono asi dát dohromady takový koncepční materiál není tak úplně jednoduché, protože současná koalice měla své předvolební sliby hodně různorodé a jejich naplnění nebude určitě snadné. Klub ODS přesto vyzývá vedení města, aby co nejdříve programové prohlášení rady města připravilo a seznámilo s ním zastupitelstvo města i širokou veřejnost!

Ing. Petr Klimpl
zastupitel města Pardubice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…