Knot (TOP 09): Kraj investuje ve Vimperku do kruhové křižovatky

28.02.2019 22:44

Jihočeský kraj investuje ve Vimperku do kruhové křižovatky mezi ulicemi 1. máje, Sušická a Sklářská 19,5 milionu. Přispěje ke zvýšení bezpečnosti chodců

Knot (TOP 09): Kraj investuje ve Vimperku do kruhové křižovatky
Foto: archiv J. Knot
Popisek: Josef Knot

Zvýšená bezpečnost chodců. Lepší přehlednost pro řidiče. To jsou hlavní důvody proměny klasické křižovatky Fišerka ve Vimperku na kruhový objezd. Napojené na něj budou ulice 1. máje, Sušická a Sklářská. Potvrdil to první náměstek hejtmanky Josef Knot.

Celkové náklady na tuto investici činí zhruba 25 milionů korun. „Z toho 19,5 milionu uhradí kraj a zbytek město Vimperk,“ upřesnil Knot s tím, že práce by měly začít během dubna a skončit v srpnu letošního roku. Kvůli zachování obslužnosti okolních komunikací budou rozděleny do čtyř etap. Jako zhotovitel vyšla z výběrového řízení firma STRABAG.

Nepřehledná křižovatka na Fišerce momentálně patří mezi jednu z nejnebezpečnějších na jihu Čech. Zejména pro chodce. Řidiči tu navíc při sjezdu v Sušické ulici často překračují předepsanou rychlost. „Cílem je proto dopravu celkově zpomalit tak, aby tu chodci mohli bezpečně přecházet a byli přitom dobře vidět,“ uzavřel Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…