Kobza (SPD): Na odéesáka z Řeporyjí hoďte síť!

02.12.2019 21:17

Příslušníky takzvané Ruské osvobozenecké armády, kteří pod velením generála Andreje Vlasova za války bojovali po boku Němců proti sovětským jednotkám a páchali válečné zločiny, historie považuje za zrádce a kolaboranty.

Kobza (SPD): Na odéesáka z Řeporyjí hoďte síť!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza je členem Poslanecké sněmovny, zvoleným za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

My v politickém hnutí SPD se jasně distancujeme od jakékoliv podpory pochybné rehabilitace generála Andreje Vlasova a akcí, které v tomto směru podniká očividně zmatený starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). V pražských Řeporyjích má vyrůst pomník vlasovcům. Proti jeho záměru se ohradilo již ruské velvyslanectví i samotné Rusko. Pomník bude řešit místní zastupitelstvo na svém nejbližším zasedání. Novotný minulou středu dorazil v multikáře k ruské ambasádě v Praze, aby tam odevzdal dopis, který adresoval prezidentovi Vladimiru Putinovi. V něm tvrdí, že Řeporyje jsou suverénní městskou částí, která o budování pomníků rozhoduje sama a že o tom s Ruskem diskutovat nebude. V této souvislosti zastáváme názor, že toto jednání jednoznačně poškozuje vzájemné vztahy mezi Českou republikou a Ruskou federací. Příslušníky takzvané Ruské osvobozenecké armády, kteří pod velením generála Andreje Vlasova za války bojovali po boku Němců proti sovětským jednotkám a páchali válečné zločiny, historie považuje za zrádce a kolaboranty. Jejich činnost byla následně zaslouženě odsouzena během Norimberského procesu. Stejně tak se distancujeme od plánovaného přesunu pomníku maršála Ivana Stěpanoviče Koněva, organizovanému starostou Prahy 6 Ondřejem Kolářem (TOP 09).

Převzato a upraveno z politikova FB profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…