Kobza (SPD): Řecká vláda statečně bojuje proti migrantské invazi. Pomozme jí, ale rychle!

04.03.2020 15:56

Všichni k pumpám, ať se naše euroloď nepřetíží a nepotopí se. V pozadí již číhají grázlové maskující se za multikulturalisty a přátele uprchlíků. Chtějí vyinkasovat miliony z fondů EU a podělit se o ně s pašeráckými mafiemi.

Kobza (SPD): Řecká vláda statečně bojuje proti migrantské invazi. Pomozme jí, ale rychle!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza je členem Poslanecké sněmovny, zvoleným za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

V souvislosti s eskalací migrační vlny na turecko-řeckém pomezí není sporu o tom, že všestranná a efektivní pomoc Řecku ze strany České republiky je nejen slušnost a povinnost, ale především jde o nejvlastnější český národní zájem. Slovy klasika lze s jistotou říci, že na řecko-tureckých hranicích se v těchto dnech bojuje za Prahu. Je smutné, že české vládě trvalo několik dní, než se nesměle a pod tlakem odhodlala k akci. Přitom řecká vláda o pomoc už hlasitě volala od minulého týdne, kdy o ni dne 1. 3. požádala státy Evropské unie. V rámci této struktury také aktivovala tzv. mechanismus solidarity.

Pohlaváři NATO plkají, napadenému nepomáhají

Tureckem organizovaná migrační invaze tak jen zas a znovu odhalila v plné nahotě impotenci EU tváří v tvář jakékoli zásadnější krizi. Jedním dechem je nutno dodat, že tuto migrační krizi EU i sama vyvolala a léta přiživovala. Teď byrokratičtí zoufalci v jejím čele deset minut po dvanácté vyzývají členské státy a zúčastněné strany k jednání. V podstatě nikdo už na to – správně – ani nereaguje. Současnou krizi mohou smysluplně řešit pouze národní státy ve vzájemné kooperaci – a to včetně Řeků, jejichž současná vláda, na rozdíl od svých předchůdců z ultralevicové Syrizy, proti migrační invazi docela statečně bojuje i vlastními silami. Naši pomoc si i z tohoto pohledu tudíž jednoznačně zaslouží. Mělo by jít o pomoc cílenou a efektivní, opravdu významnou. Měla by být hlavně taková, o jakou si Řekové sami řeknou. Nejde o udělání si pomyslné čárky, ale o aktivní podílení se na řešení krize, která fatálně ohrožuje Evropu i nás. Jasně vidíme, že nikdo jiný to za nás neudělá. O bezzubé EU už byla řeč, o NATO platí totéž. Místo aby tato vojenská aliance, jejíž pohlaváři léta plkají o spojenectví a závazcích, pomohla svému členovi, který byl jednoznačně napaden, vyzývá Sýrii, aby na vlastním výsostném území nenapadala turecké interventy a jejich islamistické komplice, all stars team regionálních džihádistů a teroristů. To nevymyslíš. Když šlo v minulosti o to, z bezpečné výšky bombardovat srbské nemocnice, bylo NATO jinak operativní. Ale zpět k tématu.

Kdo tleskal neuvěřitelným excesům Merkelové

Musíme pomoci nejen Řecku, jakkoli je ono první na řadě, ale i dalším státům ohroženým migrační invazí na tzv. balkánské trase. Jde o Severní Makedonii, Bulharsko, Černou Horu, Srbsko a Maďarsko, které musí léta izolovaně čelit ohromnému tlaku a bránit bezpečnost Evropy. O tyto státy se otírá každý grázl maskující se za multikulturalistu a přítele uprchlíků, aby mohl nýsledně inkasovat miliony z fondů EU a dělit se o ně s pašeráckými mafiemi. EU totálně selhala a naši vedoucí představitelé s ní, když hanebně mlčeli v počátcích této krize, když neviděli, či spíše nechtěli vidět masivní porušování práva, včetně práva evropského ze strany mocností, zejména Německa, když mlčeli k neuvěřitelným excesům Merkelové, případně jim ještě tleskali. Dnes sklízíme trpké plody tohoto alibismu a pokrytectví. A někteří dokonce ještě sebevražedné chování zejména západoevropských pohlavárů a vyložené zločiny promigračních neziskových organizací (NGO) tolerují a podporují dosud.

Omlátí nám Erdogan zlatý podnos o hlavu?

Vrcholem všeho byla dohoda EU-Turecko s podporou Česka, repektive tehdejší Sobotkovy vlády, která autorizovala výpalné pro tureckého diktátora Erdogana. Stalo se tak zcela v rozporu se zdravým rozumem a starou pravdou, že vyděračům se nemá ustupovat. Dali jsme mu na zlatém podnose vše, co chtěl, a on námi – tehdy i dnes – pohrdá. Dlužno dodat, že některými plně po právu. Je úplně neuvěřitelné, že kdokoli příčetný mohl podepsat dohodu, která Erdoganovi slibovala bezvízový styk do EU a okamžité obnovení přístupových rozhovorů EU-Ankara. Těžko se divit tomu, že on se toho dnes dovolává. Buď vše Merkelová a spol. nemysleli tehdy vážně – a tedy projevili směs avanturismu, věrolomnosti a hazardérství, nehodných vrcholných politiků – anebo vše vážně mysleli. Tím pádem ovšem Evropu a její občany odepsali. Budou se zodpovídat snad dřív, než před soudem dějin.

Došlo na slova SPD, ale netěší nás to

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) všechno toto říkala a říká léta, před všemi uvedenými riziky varovala. Často byl její hlas osamocený, často byl dehonestován a označován za nezodpovědné strašení, za xenofobii či fašismus. Nyní se ukazuje pravda. Teď ovšem není čas na staré křivdy a masírování ega. Poučme se ze všech těchto fatálních chyb a pojďme k pomyslným pumpám, když se naše společná loď potápí. Přestaňme si už konečně něco nalhávat, nazývejme věci pravými jmény, bojujme za životní národní zájmy a pomozme svým přátelům, kteří jsou v nebezpečí.

Jeho Excelence volá všechny dobré Čechy

Níže uvádím aktuální stanovisko řeckého velvyslance v České republice Efthymiose Efthymiadese, které mně osobně k situaci sdělil: „Řecko potřebuje technickou podporu na místě a také politickou podporu, aby se vypořádalo s touto krizí, která je zjevně iniciována ze strany Turecka. Turecko tuto krizi eskalovalo a využívá migranty k vydírání Řecka a EU. Toto vše bude dnes projednáno v Radě ministrů vnitra (EU) a ve čtvrtek a v pátek v Radě ministrů zahraničních věcí (EU). Řecko se dovolává čl. 78 odst. 3 Smlouvy o EU o mimořádných situacích a dnes uvidíme, jak ministři rozhodnou o jeho provádění. Je pro nás zřejmé, že se nejedná pouze o migrační krizi, ale o nouzovou situaci v oblasti národní bezpečnosti. Je proto důležité, aby čeští politici prokázali svou politickou solidaritu tím, že odsoudí toto agresivní jednání ze strany Turecka, a vyzvali EU, aby využila všechny své nástroje k tomu, aby Turecko dodržovalo své závazky vyplývající z dohody mezi EU a Tureckem z roku 2016.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu