Kobza (Úsvit): Islámský stát v Levantě - situace, která nemá hezké řešení

02.09.2014 8:21

Islamisté z celého světa se shromáždili v západním Iráku, aby tam vybudovali islámský stát. Vyzbrojeni americkými zbraněmi z nejrůznějších Obamových „pomocí demokratickým silám“ a ruskými zbraněmi z dědictví po Saddámově armádě, válcují současnou iráckou armádu, kterou již 12 let cvičí a vyzbrojují Spojené státy, na celé čáře.

Kobza (Úsvit): Islámský stát v Levantě - situace, která nemá hezké řešení
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

S finančními zdroji z vyloupených bank a s ovládnutím ropných polí a rafinerie jsou atraktivní pro stále větší počet muslimských radikálů (stejně jako byl atraktivní prorok Mohamed, když vyloupil první karavanu cestou z Mekky do Madíny), kteří pod americkou dovezenou demokracií (tedy v totálním chaosu své vlastní země) dřou bídu a beznaděj. Islamisté totiž svým stoupencům dávají naději na pevný řád. Pro nás, tady v Evropě, to ovšem znamená jenom několik špatných a několik ještě horších řešení:

Islamisté svůj stát skutečně získají (Američanům naslibují naftu zadarmo jako Chomejní během íránské revoluce a uvidíte jak se najednou změní jejich obraz v mediích). Vzápětí poté co se jako nový stát stabilizují, stanou se základnou totálního wahabistického islámu, odkud bude prosazován silou a krví do celého světa. Nejenom po Středním Východě, ale především sem do Evropy a USA.

Islamisté prohrají. Výsledkem bude, že se stáhnou do ilegality (místní kurdské a šijítské milice je budou honit jako králíky) a budou se snažit o získání statutu uprchlíka v jiných zemích, nejlépe v Evropě. Zde jim ho politicky korektní, ale naprosto naivní multikulturní politici (nejlépe výměnou za příslib islámských skupin, že je podpoří ve volbách) prosadí (u nás např. Dienstbier, Chládek, Šabatová,….). Výsledkem bude rostoucí tlak na islamizaci Evropy zevnitř, napřed politický, později i silový.

Musíme počítat s tím, že radikální islám bude získávat stále více stoupenců v Evropě, zejména mezi uprchlíky, kterým může poskytnout zázemí v mešitách a „kulturních centrech“ a společně s návratem bojovníků z války o islámský stát domů, budeme čelit importu velice radikálních myšlenek.

Ať to již dopadne jak chce, lze předpokládat vyší nejistotu na trhu s ropou, která vyústí ve vyšší ceny a které potěší naftové lobby, které hýbe americkou politikou a tak se i PR a veřejné mínění budou ohýbat podle toho. Protože dokud bude válka a nebezpečí terorismu, budou zvláštní účty otevřeny, vnitřní bezpečnost a sledování občanů poběží naplno a budou nám vládnout lidi, které by voliči v době míru naházeli do místních řek.

Stojíme před dvěma velice záludnými nepřáteli – tím prvním je naivní hloupost našich politiků, tím druhým je rozhodný a nediskutující islamismus. Dohromady opravdu ďábelský koktejl. Má tedy tato situace nějaké řešení? Má, ale musíme začít u sebe doma, přestat volit politiky, kteří znají svět jenom z parlamentního bufetu a z novin, a volit zkušené realisty, protože jinak je konec naší civilizace tak jak ji známe otázkou dvou tří generací.

Jsme občané, kteří se starají o svůj stát a máme právo na stát, který se postará o své občany.

Mgr. jiří Kobza – člen grémia hnutí Úsvit za Středočeský kraj, český diplomat, 11 let žil v Iránu, Jemenu a Egyptě, expert hnutí Úsvit na problematiku arabských a islámských zemí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.